Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekJanne Teller: Minden

-25%
Janne Teller: Minden
2 495 Ft
Akció: 1 871 Ft1871
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Miért vannak előítéleteink? Miért közösítünk ki bárkit? Miért fogadjuk el a zsarnokságot, vagy éppen miért hatalmaskodunk a kiszolgáltatottak felett? Mivel magyarázható az erőszak, egyáltalán magyarázható-e bármivel? Hol húzódik a személyes felelősség határa?
Janne Teller elsősorban fiataloknak szóló könyvei élénk vitát kavarnak a világban. Elég, hacsak a Semmi körüli botrányokra gondolunk(a ma már kötelező olvasmánnyá avatott regényt először betiltották Dániában). A dán szerző a Minden című novelláskötetében ismét olyan konfliktusokat helyez a középpontba, melyek mindenkit érintenek. Mi kényszerít például egy fiatalembert arra, hogy erőszakot alkalmazzon? Meg lehet-e érteni az intoleranciát és a szélsőségességet? A bosszú mikor elfogadható indíték, egyáltalán erkölcsileg elfogadhatóvá lehet-e tenni a bosszúállást?
Teller súlyos kérdéseket tesz fel, miközben szembesít tetteink legszörnyűbb következményeivel is. Prózája állásfoglalásra kényszerít, nem ad kibúvót senkinek: minden egyes novellában döntenünk kell helyes és helytelen, jó és rossz között.

Szókimondó, kíméletlen, provokatív próza Janne Teller novelláskötete. Mind a nyolc története élesen belénk vág, és - a dán írónő világhírű regényéhez, a Semmihez hasonlóan - kényelmetlen témákat vet fel: kirekesztés, (in)tolerancia, modern kori rabszolgaság, szélsőségesség, erőszak, bosszú, halálbüntetés…

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632445595
  Kiadó
  Scolar Kiadó
  Kiadás éve
  2015
  Oldalszám
  184
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  232 g/db
Webáruház készítés