Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekLoretta Napoleoni: Az iszlamista főnix - Az Iszlám Állam születése és a Közel-Kelet újrafelosztása

-25%
Loretta Napoleoni: Az iszlamista főnix - Az Iszlám Állam születése és a Közel-Kelet újrafelosztása
Fő kategória >Társadalom- és humántudomány >Politológia
3 200 Ft
Akció: 2 400 Ft2400
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Az Iszlám Állam Abu Muszab al-Zarkavi terrorista vezér dzsihádista vágyálmaként fogant az 1990-es években. A szervezet - ami az évek során különböző neveket használt: Iraki és Szíriai Iszlám Állam, Iraki és Levantei Iszlám Állam, valamint Iraki al-Káida - napjainkra hatalmas terrorgépezetté nőtt: a saría-törvénykezést önkényes kegyetlenkedésre használja, átrajzolja a Közel-Kelet határait, és nagyobb területet ural, mint Nagy-Britannia.

Loretta Napoleoni, a terrorizmus nemzetközi szakértője Az iszlamista főnix-ben a hírek mögé nézve bizonyítja, hogy az Iszlám Állam több, mint a nyugati média ábrázolta szerencsés bűnözői szervezet: valójában a nemzetépítés új modelljét nyújtja. Bár hagyományos hódító háborúkkal szerez területet, hogy létrehozza az eredeti Kalifátus 21. századi változatát, a legkorszerűbb technikákkal toboroz katonákat, pénzügyi támogatást gyűjt, és a lakosságot is bevonja az új állam napi ügyeibe.
Az Iszlám Állam bukott dzsihádista vállalkozások romjain jött létre. Kiválóan érti a közel-keleti politikát, képes kihasználni a "távháborúkat" és az általa létrehozott "pszeudoállam" sajátosságait. Az Iszlám Állam nem terroristacsoport, hanem veszélyes ellenfél, ami tisztában van a kor igényeivel egy zűrzavaros világban.

Ahogy Napoleoni írja: "Ezeket a tényeket figyelmen kívül hagyni nemcsak félrevezető és felszínes, de veszélyes is. A terrorizmus elleni harcban is legfontosabb a régi igazság: "ismerd az ellenséged"."

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789633042649
  Kiadó
  HVG Könyvek
  Kiadás éve
  2015
  Oldalszám
  216
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  280 g/db
Webáruház készítés