A vásárlók értékelése alapján 2016-ban Magyarország legjobb internetes áruháza, az Ország Boltja lettünk.

Új Könyvek

Magyarország hadtörténete IV. - 1919-től napjainkig

Magyarország hadtörténete IV. - 1919-től napjainkig

Magyarország hadtörténete IV. - 1919-től napjainkig

Kiadás éve:
2018
ISBN:
9789633276051
Kiadó:
Zrínyi Kiadó
Nyelv:
magyar
Tömeg
2,78 kg/db

A négy kötetre tervezett Magyarország hadtörténete harminc év elteltével mutatja be újra – a korábbi összefoglalóktól némileg különböző korszakolással és eltérő hangsúlyokkal – az 1100 éves hadi históriánkat.

Az 1990-ben bekövetkezett rendszerváltás után a tudományos kutatások terén is alapvető érdemi változások következtek be. A kutatók szélesebb köre előtt nyíltak meg a hazai és külföldi levéltárak, a tudományos kutatások céljára újabb forráscsoportokat „szabadítottak fel”. Az 1945 és 1990 között, illetve után is még hosszabb ideig páncélszekrényekben őrzött titkos dokumentumok sokaságának a feldolgozására nyílt és nyílik napjainkban is lehetőség.

A negyedik kötet a korábban megjelent összefoglaló munkáktól nem függetlenül, azonban eltérő tartalommal és hangsúlyokkal a trianoni diktátumtól az ország NATO-csatlakozásáig és az azt követő nemzetközi szerepvállalásokig mutatja be az eseményeket, egészen napjainkig, azaz 2017 végéig.

A gazdagon illusztrált kötetben az időrendben összefoglalt hadtörténeti események mellett helyet kapott sok más téma is: a hadseregek felépítése, ellátása, felső vezetése, a hadkiegészítés rendszere, illetve a fegyvertörténet, az egyenruhák, kitüntetések és zászlók története.

A műben szereplő összefoglaló tanulmányok szerzői – kiemelkedő eredményeket felmutató történészek, hadtörténészek, levéltárosok, muzeológusok és kutatók – a saját kutatási eredményeiken túl jól hasznosították a korszak egészét, illetve egyes részeit bemutató szakirodalmat is. Ezt bizonyítja a kötet szerzői által nagy számban ajánlott és felhasznált szakirodalom, illetve hivatkozott forrás, melyeket mutatóval is ellátott, több mint 700 tételt tartalmazó bibliográfiában adunk közre.

27%
9 900 Ft
7 178 Ft
Kezdete: 2022.09.12   Visszavonásig érvényes!
Elfogyott, jelenleg nem rendelhető!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 2-4 munkanap

Adatok

Várható szállítási idő:
2-4 munkanap
A könyv megvásárlása után járó jóváírás virtuális számláján::
72 Ft

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK