Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekMarkója Csilla: A mérleg nyelve - Szó és kép Nádas Péter művészetében

-26%
Markója Csilla: A mérleg nyelve - Szó és kép Nádas Péter művészetében
5 990 Ft
Akció: 4 433 Ft
Kezdete: 2019.08.19   Visszavonásig érvényes!

Nádas nagyon tud nézni, rettentően, akár az angyalok. Úgy néz egy körtefára, ahogy egy emberre, az emberre úgy, mint egy árnyékra, az árnyékra úgy, mint... A finomság vadságával pillant körbe, e vadság és finomság jelöl ki ösvényeket a fényképek közt, a fény és a sötét képei közt. Hogy az ösvények párhuzamosak-e, és hogy e kijelentésnek volna-e értelme, azt, mint mindent, az olvasóra bízzuk.
Nem mondjuk meg tehát, mi van ebben a könyvben, miminden, nem akarjuk, hogy az olvasó már a borítón képben legyen. Lépj be hát, olvasó, ha mersz, ebbe a fényes és sötét ismeretlenbe, ami ez a könyv, képek és szövegek kalandja vár. Esterházy Péter

Markója Csilla Nádas Péterről írt monográfia-igényű tanulmánykötetének legfőbb célja, hogy a művészettörténet és a fotótörténet diszciplínáját közelebb hozza egymáshoz egy olyan művész szerteágazó tevékenységén keresztül, aki több művészeti ágban is figyelemreméltót alkotott, s akinek kapcsolatai forrásértékűek a művészettörténeti- és fotótörténeti kutatások számára.
A kötetben Nádas Péter fotói is megjelennek, köztük a klinikai halálélményét követően egy éven át készített körtefa-sorozat, továbbá mintegy 200 egyéb fotográfiája, melyek a több száz darabos életmű alkotójának minden korszakát reprezentálják, a 60-as évek szociofotóitól egészen a 2010-es évek elején készült mobilfotókig.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789636765552
  Kiadó
  Jelenkor Kiadó
  Kiadás éve
  2016
  Oldalszám
  332
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  930 g/db