Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekMartin Middlebrook: A somme-i csata első napja - 1916. július

-25%
Martin Middlebrook: A somme-i csata első napja - 1916. július
Fő kategória >Történelem >A 20. század és napjaink története >Az I. világháború története
3 950 Ft
Akció: 2 963 Ft2963
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

1916. július 1-én a Somme-nál brit katonák hosszú sorai emelkedtek ki a lövészárkaikból és lassú, egyenletes léptekkel elindultak a német állások felé, ahol a széles szögesdrót akadályok mögötti német géppuskások már várták őket. A nap végére az elavult taktika és a modern hadviselés összecsapása a britek szörnyű vereségéhez vezetett. Egyetlen nap alatt 60 000 katonájukat vesztették el, köztük 20 000 halottat. A somme-i csata első napja a brit hadtörténelem legvéresebb fekete napja lett, és az angol nyelvterületeken sokak számára az egész háború hiábavalóságának valamint az egyszerű katonák hősiességének szimbólumává vált.
Martin Middlebrook könyve ennek az egyetlen napnak a történetét dolgozza fel, amit az tesz különösen érdekessé az olvasó számára, hogy nem csupán a hivatalos iratokra támaszkodik, hanem annak a több száz túlélőnek a személyes elbeszélésére is, akikkel a szerző könyve írásakor (1969-71) még személyesen is találkozhatott. Jó részük a háborús lelkesedés hatására önkéntesen bevonult hétköznapi emberek voltak, akik egyszer csak olyan borzalmak és pusztítás középpontjában találták magukat, amire az emberiség történetében addig még nem volt példa. A magával ragadó és lesújtó történet az igazságot kívánja bemutatni egy egész generáció feláldozásának hátteréről, akiket nem csak az ellenség golyói öltek meg, hanem a saját vezetőik ostobasága is.
E könyv - tudtunkkal - az első magyar nyelven megjelenő munka, amely a somme-i csatával foglalkozik. Mostani, első hazai kiadását különösen aktuálissá teszi, hogy a somme-i csata száz évvel ezelőtt kezdődött.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632482521
  Kiadó
  Saxum Kiadó
  Kiadás éve
  2016
  Oldalszám
  366
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  660 g/db
Webáruház készítés