Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekMárton-Koczó Ildikó: Sztoriprofit - 12 külföldi híresség, 12 magyar üzletember, félszáz ütős sztori és a történetfeldolgozás módszertana

-25%
Márton-Koczó Ildikó: Sztoriprofit - 12 külföldi híresség, 12 magyar üzletember, félszáz ütős sztori és a történetfeldolgozás módszertana
4 450 Ft
Akció: 3 338 Ft3338
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

A történetek önismereti, illetve menedzsment jellegű tudatos feldolgozása modern módszer: ez a story processing. A kötet ezt a fejlesztési módszert mutatja be összesen több mint félszáz sztorin keresztül, három különálló részben.
A könyv első részében mintegy harminc elbeszélés, anekdota, tanmese, valós üzleti és szervezeti eset segíti a megismerési folyamatot. Szó esik a kérdezéstechnika praktikáiról, az improvizáció szabályairól, az aktív hallgatás hasznáról, valamint arról is, hogy a különböző történetek feldolgozása, hogyan old fel elakadásokat.
A könyv második részében egy tucat híresség sztorija és a feldolgozást segítő kérdések található.
A kötet harmadik része hazai üzletemberek kríziseit, igaz történeteit taglalja a konzekvenciákkal együtt. Komoly tapasztalatú vagy épp fiatal vezetők, coachok, trénerek, tanácsadók haszonnal forgathatják a könyvet, ahogy azok is, akik saját és mások élethelyzeteiből kívánnak tanulságot, vagyis gyors "profitot" levonni.

"Lényegtelen, miért ragad meg egy történet, de az már igenis lényeges, hogy egy-egy ilyen történetre évek múlva is emlékezzünk. Akinek fontos, hogy figyeljenek arra, amit mond, annak az is fontos, hogy mondanivalóját ilyen "megragadó" történetekkel fűszerezze, hiszen ez tanulható tudomány. Ebben nyújt kiváló segítséget Márton-Koczó Ildikó új könyve. Érdemes forgatni." (Károlyi László, a Legrand Magyarország vezérigazgatója)

"A szerző most megjelent kötetét meleg szívvel ajánlom mindazok számára, akik - képletesen szólva - szeretik jól megrágni a dolgokat, mielőtt lenyelik. Fejezetről fejezetre haladva a sok történet önmagában is élvezetes olvasmány, igazi varázsa a könyvnek mégis a bemutatott feldolgozás módszere. A rövid elbeszélések végén található összefoglalók segítik a strukturált megértést és elmélyülést is." (Berényi Attila, a PepsiCo magyarországi országigazgatója)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9786155303388
  Kiadó
  Alinea Kiadó
  Kiadás éve
  2015
  Oldalszám
  368
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés