Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekMinden héten forradalom (LI)

-25%
Minden héten forradalom (LI)
3 900 Ft
Akció: 2 925 Ft2925
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

"Ha lenne egy test nélküli, éteri nézőpont, egy semleges kilátóhely a világban, az univerzumban, és onnan nézhetné a következő, cirka 300 oldalon kibontakozó, s e sorok írásakor még befejezetlen történetet, sokkal könnyebb dolga lenne az olvasónak. Onnan a groteszk figurák tobzódása, az eleve értelmetlen vagy önmaguk paródiájába forduló szavak, frázisok, gondolatfoszlányok, az abszurd hazugságok és az elrontott, tönkretett dolgok hosszú felvonulása, de még maga a színtiszta gonoszság is jóval szórakoztatóbb látványt nyújtana. Onnan jóízűen lehetne röhögni rajtuk - és tény, kicsit rá is játszottunk erre. Hisz ha nem vesszük őket komolyan, szabadok is vagyunk tőlük. Nincs fölöttünk hatalmuk."

"A Magyar Narancs A Szerk. rovatát írja és szerkeszti: Bojtár B. Endre, Bundula István és Turcsányi Sándor. Rajtuk kívül 2010 és 2014 között a vezércikkek szerzői voltak még: Barotányi Zoltán, Mészáros Bálint, Urfi Péter és Vári György.
Éles mondatok, lazán nyakló mondatok, vagyis nyelvismeret (a hazafiság egy fokmérője), aztán tárgyismeret, honismeret, világismeret, önismeret - tisztesség, tehetség, pártfüggetlenség. Én ezért." (Esterházy Péter)

"Eun innen, Európa jobb tájain ez a válogatás merő fikció volna, annak is túlzás. Igaz, eun túl van, ahol meg se jelenhetne, bár ezen nem örvendeznék e barnásszürke sávban, kompótországéban, ami a hazám. A Narancs mindenesetre szólt. A szerzők, ha tévedtek, csak abban, hogy olykor maguk sem hittek a szemüknek. Fontos könyv, olvastatja magát, ökölbe szorult szívvel. Oda lehet vágni a sarokba, de letenni nem lehet." (Parti Nagy Lajos)
"A Narancs számomra nem más, mint a gerezdenként adagolt magyar valóság. Az pedig nem az újságírók hibája, sokkal inkább erénye, hogy evés közben mindig keserű lesz a szám íze. Pedig én az édeset szeretem." (Krizsó Szilvia)

"Leginkább a magabiztosságukat irigylem; aztán a világlátásukat, a humorukat, a lendületüket, a bátorságukat, és persze a gondosan megőrzött ifjúságukat: nem is múlhat el csütörtök nélkülük." (Jolsvai András)

"Nemrég láttam a Szépművészeti Múzeumban Bartolomeo Bimbi 1715-ben festett képét, melyen a Toscanában akkoriban fellelhető citrusféléket ábrázolja tudományos pontossággal. Szám szerint 30-féle citrom és narancs. A kép megdöbbentően lenyűgöző. Most a kezében tartja jelen korunk speciális gyümölcsét. 141 tudományos pontosságú fanyar kép az elmúlt 4 év terméséből. Lenyűgözően megdöbbentő!" (Hernádi Judit)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789633550496
  Kiadó
  Park Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2014
  Oldalszám
  320
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés