A vásárlók értékelése alapján 2023-ban 9. alkalommal lettünk Magyarország legjobb internetes könyváruháza.

Ország Boltja 2023 Minőségi díj Szórakozás és kikapcsolódás kategória I. Helyezett

Tűzfalak

Szerző Monostori Zoltán
Tűzfalak

Tűzfalak

Szerző Monostori Zoltán
Kötésmód:
puha kötés
Kiadás éve:
2015
ISBN:
9789632981659
Kiadó:
Kráter Műhely Egyesület
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
688
Tömeg
500 g/db

"Ajánlom e könyvet minden magyarnak, akinek érték a jelenünkre ható múltunk ismerete, átgondolása.
A könyv egy temesvári menekült család életén keresztül mutatja be az örök emberi küzdelem mikéntjét a második világháború éveiben.
Igen, küzdelem a megélhetésért, túlélésért. Hiszen akkor, a származási igazolványok, élelmiszerjegyek, besötétítési kötelezettség és kijárási tilalmak, szirénázás, zuhogó bombák, harcoló katonák, éhezés és halálfélelem, majd megnyugvás helyett az utcai terror és vaduló pártharcok, kétes új ígérgetések között élők mindegyikének élete külön harc volt és - mind külön regényt kívánna! Igen, külön regényeket, mert minden embert, génjein túl, a társadalmi-politikai körülmények is behatárolnak, érdekeik, érzéseik, vágyaik, tetteik egyéni, családi és társadalmi helyzetük szerinti elágazó, sokszínű, olykor egymással ütköző változásokban.
És küzdenünk kell most is, mert közös múltunk igazságainak valós feltárása és egyetértésre jutó értékelése ma is küzdelmet kíván! A zsigeri gyűlölködés, az átgondolatlan vádaskodás máig hatóan megosztja nemzetünket! Őszintén be kell vallani a múltunkat! Le kell győznünk a hamis, egysíkú állításokat, le kell győzni önös érdekeltségeinket, előrevivő egyetértésre kell jutnunk elődeink, családunk, nemzetünk mindenkori tetteinek megítélésében!
Végezetül, különösen ajánlom írásomat azoknak, akik maguk is - vagy elődjeik, rokonaik - a borítón megnevezett helyeken élnek, éltek. Megtisztelő lenne, ha velük találkozva közösen méltatnánk a tárgyalt kor és benne az emberek értékelését!
Boldog lennék, ha írásom mindezt elősegítené!" (A Szerző)

23%
3 000 Ft
2 310 Ft
Kezdete: 2024.07.22   Visszavonásig érvényes!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 2-4 munkanap

Adatok

Szerző:
Monostori Zoltán
Várható szállítási idő:
2-4 munkanap

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK