Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekSárközy Tamás: Magyarország kormányzása 1978-2012 (LI)

-25%
Sárközy Tamás: Magyarország kormányzása 1978-2012 (LI)
4 900 Ft
Akció: 3 675 Ft3675
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

"A kormányzás a legkisebb rossz okozásának művészete."

Sárközy Tamás legújabb könyve nem egyszerűen tudományos monográfia, sokkal inkább "kormányzati személyes történet". Úgy tárgyalja tizenegy magyar kormány munkáját, hogy megosztja olvasóival számos élményét és magánvéleményét is azokról a "szereplőkről", akikkel megismerkedett, kívülálló szakértőként együtt dolgozott.
Miközben arra keresi a választ, hogy mi a kormányzás lényege, hogy mennyiben változtak az állam funkciói és a kormányzás feladatai a globalizáció és az információs társadalom kialakulása következtében, vagy hogy mennyiben lehet egy kormányzás populista, és milyen hibalehetőségek vannak a kormányzásban, "személyes arcképcsarnokában" portrét fest az elmúlt több mint harminc év legmeghatározóbb politikusairól Kádár Jánostól Grósz Károlyon és Horn Gyulán át Gyurcsány Ferencig és Orbán Viktorig. Teszi mindezt a tőle megszokott és már-már elvárt cinikus-sztoikus hozzáállással, fekete humorral, mely számára az "önvédelem, az optimista fennmaradás eszköze".

"...ezt a könyvet a pártonkívüliség és a pártsemlegesség jegyében, "középről" szerettem volna megírni. Nekem szinte "tök mindegy", hogy balközépről vagy jobbközépről kormányoznak, csak a kormányzás legyen szakszerű és kulturált. Kicsit szaktudomány, kicsit jelentörténelem, kicsit visszaemlékezés ez a munka." (a Szerző)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789635309719
  Kiadó
  Park Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2012
  Oldalszám
  540
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés