Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekSzabó József: Devizahitel - Tisztelt ügyészség….

-25%
Szabó József: Devizahitel - Tisztelt ügyészség….
Fő kategória >Társadalom- és humántudomány >Állam- és jogtudomány
4 800 Ft
Akció: 3 600 Ft3600
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

A büntetőjog lényege, hogy a közösségellenes, társadalomra veszélyes cselekmények elkövetőt felelősségre vonják, és amennyiben cselekményük gondatlanságra vagy szándékosságra vezethető vissza megbüntetik. „Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ezzel kárt okoz, csalást követ el. A büntetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha a csalás különösen jelentős kárt okoz."

Épp 15 éve, hogy a devizahitelezés a gépjármű kölcsönökkel elindult hazánkban. 2004-ben már jelzálog kölcsönöknél is megjelent a devizaalapú, a deviza elszámolású hitel. A lakosság nyolc év alatt 10.000 milliárd forint összegű kölcsönt vett fel, nagyrészt azért mert megtévesztették, becsapták. Félrevezették az árfolyamkockázattal, a kamatok változtathatóságával, és (állítólag) az árfolyamréssel kapcsolatban. A lakosságnak okozott kár több ezer milliárd forint.

Tények, adatok, összefüggések, egymásnak ellentmondó állítások; a bankrendszer megtévesztései; bírósági ítéletek valótlanságai. A könyv tartalma egy tényleges ügyészségi feljelentés.

Már jóval többről van szó, mint hogy néhány bank tisztességtelen, törvénytelen szerződést kötött. Bűncselekmény történt? Megfelelően működik az igazságszolgáltatás? Ez ügyben a társadalomnak kell döntést hoznia. Az ítéletet a társadalom mondja ki. Ha mi, akik elszenvedjük az egészet, nem tesszük ezt meg, megteszik majd az utódaink, esetleg csak évtizedekkel később.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789631264425
  Kiadó
  Magánkiadás
  Kiadás éve
  2016
  Oldalszám
  288
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés