A vásárlók értékelése alapján 2023-ban 9. alkalommal lettünk Magyarország legjobb internetes könyváruháza.

Ország Boltja 2023 Minőségi díj Szórakozás és kikapcsolódás kategória I. Helyezett

Szövegértés 1-2.osztály

Szerző Diószegi Zsolt
Szövegértés 1-2.osztály

Szövegértés 1-2.osztály

Szerző Diószegi Zsolt
Kötésmód:
irkafűzött
Kiadás éve:
2021
ISBN:
9789635101399
Kiadó:
Elektra Kiadóház
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
48
Tömeg
160 g/db

Szövegértés foglalkoztatóval azoknak a gyerekeknek szeretnék segítséget adni, akik játékos formában, az állatok jellemzőinek felidézésével szeretnének megismerkedni az ábécé betüivel. Szeretném megkönnyíteni azoknak a szülőknek a dolgát is, akik érdeklődő gyermeküket kívánják bevezetni az olvasás világába, szívesen szánnak időt arra, hogy kíváncsi csemetéjük mellé ülve megszerettessék a könyvet.

Ez a könyv nem az iskolai olvasókönyvet helyettesíti, hanem azt megelőzve vagy kiegészítve élményszerű, örömteli tevékenységet kínál a 6-8 éves korú kicsinyeknek és szüleiknek.

Olvasni jó, mert felfedezhetjük vele a valós és mesevilágot, s közben képzeletünk segítségével megláthatjuk annak csodáit, egyéni formában "levetíthetjük" magunknak az elképzelt világot.

A szövegértés fejlesztése koncentrikusan bővülő didaktikai feladat, vagyis az életkori sajátosságokat figyelembe véve, a fokozatosság elvét megtartva választjuk ki a szövegek témáit és fajtáit. Az általános iskola alsó tagozatába lépő kisdiák találkozik először a szövegtípusok sokszínűségével. Célunk az, hogy felkészítsük őket az információs társadalom kihívásaira és az élethosszig tartó tanulásra.

A szövegek legnagyobb részét a prózai formájú elbeszélő típusú szövegek teszik ki (emellett természetesen fontos, hogy a tanulók találkozzanak a verses formákkal is). A ráhangolódás történhet jóslással (cím vagy kulcsszavak alapján). A jóslás igen érdekes lehet a jelentésteremtés szakaszában is: egy-egy fordulópont előtt szakítsuk meg a történetet, és jósoltassuk meg a gyerekekkel, szerintük hogyan fog folytatódni, majd hasonlítsuk össze a jóslatot a felolvasottakkal. A történet végén adjunk kreativitást fejlesztő feladatokat: kérjük meg a gyerekeket, hogy képzeljék el és fogalmazzák meg, hogyan folytatódhat a történet.

23%
1 090 Ft
839 Ft
Kezdete: 2024.07.22   Visszavonásig érvényes!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 2-4 munkanap

Adatok

Szerző:
Diószegi Zsolt
Várható szállítási idő:
2-4 munkanap

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK