A vásárlók értékelése alapján 2023-ban 9. alkalommal lettünk Magyarország legjobb internetes könyváruháza.

Ország Boltja 2023 Minőségi díj Szórakozás és kikapcsolódás kategória I. Helyezett

Pszichiátriai lexikon

Pszichiátriai lexikon

Pszichiátriai lexikon

Kötésmód:
kemény kötés
Kiadás éve:
2011
ISBN:
9789639771550
Kiadó:
Oriold és Társai Kiadó
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
376
Tömeg
1,07 kg/db

"(...) A szerkesztő és szakavatott munkatársai a magyar pszichiátriai fogalomtár nagyméretű birodalmát hozták létre, amely alkalmas a bolyongásra, de az olvasás során a világos fogalmazásnak köszönhetően - nem áll fenn az eltévelyedés veszélye (a dantei selva oscura: sötétlő erdő). Az csak véletlen (esetleg jungi szinkronicitás) lehet, hogy e hatalmas birodalom - hatalmas, mint V. Károly spanyol király/német-római császáré, ahol "soha nem nyugszik le anap" (el imperio donde munca se pone el sol) - alapítója, működtetője (szerkesztője) is Károly.
A pszichiátria állandóan fejlődő diszciplina, újabb és újabb korszerű vizsgálómódszerek jelennek meg benne, és új meg új tudományterületekkel kapcsolódik (kognitív idegtudomány, in vivo agyi képalkotó eljárások, molekuláris biológia/genetika), a fogalmak/címszavak köre tehát várhatóan folyamatosan bővül majd, az alap azonban feltehetően marad.
Akiben bármilyen érdeklődés, netán olthatatlan vágy keletkezik, hogy a pszichiátria szakkifejezéseinek terén ismereteit gyarapítsa, tudásszomját oltsa, nem kell messzeségbe mennie, idegen nyelvű írásokat forgatnia, e könyv lapjainak forgatása ajánlható. Egy ősi kínai közmondás szerint "Távoli kút víze nem alkalmas közeli tűz oltására" (Yüan shui chiu pu liao chin huo).
Merítsenek hát a közeli kútból!" (Janka Zoltán)

28%
6 300 Ft
4 536 Ft
Kezdete: 2024.04.23   Visszavonásig érvényes!
Elfogyott, jelenleg nem rendelhető!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 2-4 munkanap

Adatok

Várható szállítási idő:
2-4 munkanap

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK