Áruházunk 2021. július 13-tól augusztus 13-ig nyári szünet miatt zárva tart, rendelést nem fogadunk. A már leadott rendelések feldolgozása és kiszállítása folyamatos.
Átvételi pontunk július 30-ig nyitva tart, a személyes átvétellel rendelt könyvek sms értesítés után a szokásos időben, hétköznap 9 és 18 óra között átvehetők.
Július 31. és augusztus 15. között átvételi pontunk is zárva lesz.
Áruházunk augusztus 13-án fogad ismét rendeléseket.
Új Könyvek Ügyfélszolgálat
ugyfelszolgalat@ujkonyvek.hu
.

A vásárlók értékelése alapján 2016-ban Magyarosrszág legjobb internetes áruháza, az Ország Boltja lettünk.

Új Könyvek

1 háztörténet (9786156168979)

Szerző Kádár Zsolt
1 háztörténet (9786156168979)

1 háztörténet (9786156168979)

Szerző Kádár Zsolt
Kötésmód:
puha kötés
Kiadás éve:
2020
ISBN:
9786156168979
Kiadó:
Fekete Sas Kiadó
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
286
Tömeg
320 g/db

A cím talányos, talán megtévesztő, többféle tartalmat sejtető, melyhez kötődően bármi elképzelhető.
Esetünkben nem a bölcsészet vagy a teológia egyik diszciplínájához tartozó ismeretek tudományos igényű közreadásáról van szó. A mű nem egyháztörténet, hanem szépirodalom. Változó idősíkú narratíva.
Egy máig létező épülethez kapcsolható valós és valótlan történetek, epizódok, érzések leírása által idézi a közelmúltat - ötvenegynéhány kiválasztott évet az elmúlt századból - s idéz fel hihető és hihetetlen sorsokat. Egy ház egykor ott élt, és ott sohasem élt, odaképzelt lakóinak hol keserű, hol édes történetét. Több nemzedék őrületét és örömét.
A szorongások, a szorítások, elfojtott ösztönök, felfokozott indulatok mindennapjainak jellemei és jellemtelenjei idéződnek fel. A tűrők, és a tűrhetetlenek. Szabályszerűtlen életű tisztességesek, szabályosnak mondott pályájú tisztességtelenek. A mindenre készek, a mindenre képesek és a mindig alulmaradó képtelenek. Ahogy félve éltek, s ahogyan sodródva, törtetve, amit lehetett, feléltek. Tért és időt túllépve mindent túléltek.
Kádár Zsolt

"A ház nagy volt, magas, sokemeletes és két liftes. Ez azért fontos, mert általában nem volt szokás egy házba két liftet is beépíteni, de ennél a háznál indokolt volt a nagyon zajos, nagyon nagyméretű, nehézkesen induló és ütésszerűen, hirtelen megálló személyfelvonók üzemeltetése. Mert a ház nemcsak nagy volt, sokemeletes, mélypincés, beépített padlásterű és sokfolyosós, hanem ebből adódóan nyomasztóan népes.
A házat a korábbi polgári idők mindenre igényes lakóival összehasonlítva, a társadalmi osztálytagozódást figyelembe véve vegyes, nagy létszámú, sok generációs, zajos, kifogásolható modorú, alantas verbális megfogalmazásokat és gyakran penetráns szagokat kibocsátó bérlőgárda lakta."
Kádár Zsolt 

29%
2 900 Ft
2 059 Ft
Kezdete: 2021.06.11   Visszavonásig érvényes!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 2-3 munkanap

Adatok

Szerző:
Kádár Zsolt
Várható szállítási idő:
2-3 munkanap

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK