A vásárlók értékelése alapján 2023-ban 9. alkalommal lettünk Magyarország legjobb internetes könyváruháza.

Ország Boltja 2023 Minőségi díj Szórakozás és kikapcsolódás kategória I. Helyezett

33 retorikai elemzés

Alcím Novellák, esszék, levelek, versek, imádságok, beszédek, regények feldolgozása
Szerző Adamikné Jászó Anna
33 retorikai elemzés

33 retorikai elemzés

Alcím Novellák, esszék, levelek, versek, imádságok, beszédek, regények feldolgozása
Szerző Adamikné Jászó Anna
Kötésmód:
puha kötés
Kiadás éve:
2022
ISBN:
9789634093541
Kiadó:
Tinta Könyvkiadó
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
238
Tömeg
280 g/db

Az elemzés a megismerés eszköze. A több szempontú, komplex elemzések mélyebben tárják fel egy mű sajátosságait, így a prózaelemzés is. A könyv a bevezetésben először nagy vonalakban ismerteti a műelemzési irányzatokat, majd a retorikai elemzést.
A retorikai elemzést nemcsak beszédekre lehet alkalmazni, hanem irodalmi művekre is, sőt zenei és képzőművészeti alkotásokra, még reklámokra is. A szerző az évek során sok retorikai elemzést publikált, belőlük tesz itt közzé egy válogatást; néhány elemzés itt jelenik meg először. A verseknek és a rövidebb novelláknak a szövegét is közli, ezt természetesen nem teheti meg a hosszú művekkel. Az idézett művek - néhány kivételtől eltekintve - nem szerepelnek az iskolai tananyagban, de talán felkelthetik az érdeklődést, s megkedveltethetnek néhány művet és alkotót. Talán lyukasórán, talán önképzőkörön, talán... még magyarórán is.
Az elemzett szövegek között van beszéd, esszé, levél, novella, regény, regényrészlet, drámarészlet, lírai vers, eposzrészlet, imádság, interjú; régi és újabb, hazai és külföldi szerzőktől. A prózai alkotások vannak többségben, szerepelnek például Seneca és Kassák Lajos levelei, Martin Luther King és Csengey Dénes beszédei, Jókai különleges novellái, Sütő András híres esszéje, Móra ma is aktuális regénye, Gárdonyi különleges komponálási technikája, Kölcsey és Márai életviteli tanácsai. Közben a retorikát - benne a stilisztikai fogalmakat is - meg lehet ismerni.
A szerzőnek a TINTA Könyvkiadónál jelentek meg A gondolatokhoz odataláló nyelv, Az ősi szó nyomában és a Csak az ember olvas című népszerű művei. 

22%
2 990 Ft
2 317 Ft
Kezdete: 2024.04.30   Visszavonásig érvényes!
Elfogyott, jelenleg nem rendelhető!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 2-4 munkanap

Adatok

Szerző:
Adamikné Jászó Anna
Alcím:
Novellák, esszék, levelek, versek, imádságok, beszédek, regények feldolgozása
Várható szállítási idő:
2-4 munkanap

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK