Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv Részletek50 könyv, amit minden baloldalinak ismernie kell

-22%
50 könyv, amit minden baloldalinak ismernie kell
2 990 Ft
Akció: 2 330 Ft2330
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

"A kötet ötven magyar szerző írását adja közre: ötven, a baloldal számára fontos könyvről írt ötven önmagát - különböző módon, de - baloldalinak tartó értelmiségi. Szerzőink lefedik a magyar baloldali gondolkodás három generációját, vidékieket, fővárosiakat, külföldön élő és határon túli magyarokat - a magyar közéletben évtizedek óta aktív szerzőket és egyetemistákat egyaránt. Ötven általuk választott és számukra fontos könyvről írtak, melyekről úgy gondolták, hogy ismernie kell őket minden baloldalinak.
Az eredmény hűen tükrözi a magyar baloldali gondolkodás sokszínűségét. A feldolgozott témák a kapitalizmus meghaladhatóságától a baloldal választási kudarcainak okain át a hétköznapi elnyomás elleni küzdelem lehetséges módjáig terjednek. A baloldal szinte minden ideológiai árnyalata képviselteti magát a centrista-pragmatista "új demokratáról" és szociálliberálisoktól a zöld és feminista szerzőkön át a radikális baloldaliakig. Társadalomtudományos esszék és közgazdasági bestsellerek ugyanúgy recenziót kaptak a kötetben, mint szépirodalom művek.
A kötet érdekes lehet mindenki számára, aki - szerzőinkhez hasonlóan - valamilyen módon baloldalinak tartja magát. Számukra megmutatja, hogy minden ellenkező jel ellenére létezik baloldali kultúra, léteznek a napi politikai érdekeken túlmutató értékek, és léteznek a ma problémáira adott baloldali válaszok. De gondolatébresztő lehet mindenki számára, aki ideológiai hátterétől függetlenül szurkol annak, hogy legyen ismét egy szellemi ellensúlya annak a társadalomromboló ideológiának, mely napjaink Magyarországán uralkodik. A kötet egy ilyen élő baloldali kultúra felé tesz ötven kis lépést." (a Szerkesztők)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9786155513411
  Kiadó
  Noran Libro Kiadó
  Kiadás éve
  2015
  Oldalszám
  304
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  310 g/db
Webáruház készítés