A vásárlók értékelése alapján 2016-ban Magyarosrszág legjobb internetes áruháza, az Ország Boltja lettünk.

Új Könyvek

A Hullám újhulláma

Szerző Munkácsi Miklós
A Hullám újhulláma

A Hullám újhulláma

Szerző Munkácsi Miklós
Kötésmód:
puha kötés
Kiadás éve:
2021
ISBN:
9786156192820
Kiadó:
MMA Kiadó Nonprofit Kft.
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
128
Tömeg
228 g/db

A hatvanas évek első éveiben játszódó történet fő helyszíne a Hullám nevű kocsma, a szereplők lecsúszott arisztokrata és polgári egzisztenciák, a legkülönbözőbb művészeti ágak félreállított képviselői, köztük '56 után bebörtönzött és frissen szabadult figurák. A korabeli bonmot szerint a magyar értelmiség előtt két út áll: az egyik az alkoholizmus, a másik járhatatlan. Az italozás hozta össze ezeket a kilátástalan helyzetük elől önpusztító piálásba menekülő embereket, és minden társaságban voltak ígéretekkel vagy zsarolással beszervezett besúgók. Miközben egész Nyugat-Európa az új hullám lázában pezsgett, nálunk akkor még az jelentette a pezsgést, hogy csapatostul jártuk a kocsmákat. Innen indult tehát az egész kádári konszolidáció, aminek azonban hatalmas ára volt: a spiclirendszer kialakulása, végtelenül sok szenvedés, árulás - és halál.
1989 előtt minderről nem lehetett beszélni, de a döntéshozókat utána sem érdekelte ez a téma, amely a mai napig "fehér folt" a magyar játékfilmben.
Láthatatlan filmtörténet című sorozatunkban neves alkotóktól olyan forgatókönyveket adunk közre, amelyekből valamilyen ok miatt nem születtek filmek, de árnyalhatják és gazdagíthatják egyes rendezők, illetve korszakok megítélését.

27%
2 800 Ft
2 038 Ft
Kezdete: 2022.04.11   Visszavonásig érvényes!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 2-4 munkanap
A könyv megvásárlása után járó jóváírás virtuális számláján:: 20 Ft

Adatok

Szerző:
Munkácsi Miklós
Várható szállítási idő:
2-4 munkanap

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK