A vásárlók értékelése alapján 2023-ban 9. alkalommal lettünk Magyarország legjobb internetes könyváruháza.

Ország Boltja 2023 Minőségi díj Szórakozás és kikapcsolódás kategória I. Helyezett

A dunhuangi sziklatemplom manicheus kézirattekercsei

Szerző Csornai Katalin
A dunhuangi sziklatemplom manicheus kézirattekercsei

A dunhuangi sziklatemplom manicheus kézirattekercsei

Szerző Csornai Katalin
Kötésmód:
kemény kötés
Kiadás éve:
2008
ISBN:
9789637014345
Kiadó:
HUN-IDEA
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
164
Tömeg
280 g/db

A manicheizmus egykoron a legnagyobb világvallás volt, amely Perzsiából kiindulva bejárta Európa és Ázsia majd minden országát, sőt Afrika legtekintélyesebb birodalmát, Egyiptomot is. Egyes vélemények szerint a honfoglalás előtti magyarság szintén a manicheus kereszténységet gyakorolta.
Ennek ellenére ma alig tudunk róla valamit. Azok között, akik valamilyen szinten mégis ismerik, megítélése igen ellentmondásos, mintha valamiféle sorsszerűség volna abban, amiként ma is akadnak heves ellenzői, akik egyenesen kártékonynak, már-már sátáninak kiáltják ki, és akadnak - kevesen bár, de mindinkább növekvő számban - akik teljes odaadással, már-már vakbuzgó hittel vetik bele magukat a manicheizmus újjáélesztett változatának ébredező hitéletébe.
Könyvünk pusztán arra vállalkozik, hogy a napjainkig fellelt, 8-9. századból származó kínai nyelvű manicheus szentiratokat szöveghű fordításban az olvasó elé tárja. Elsőként nyújt módot arra, hogy eredetiből közvetlenül magyarra átültetve tanulmányozzuk a fény vallását.

Csornai Katalin a Tan Kapuja Buddhista Főiskola kínai szakirányán végzett 1999-ben. A manicheizmus szövegemlékei mellett az ázsiai hunok történetét kutatja. A Forrás 2004. novemberi szamában publikált egy hosszabb cikket a mani-cheizmusrol. Az ázsiai hunok témakörében 2007-ben jelentette meg egy négykötetesre tervezett munka első kötetét, Negy égtájon barbár csillag ragyog címmel, mely a Qin- és Han-kori kínai krónikák hunokról szóló feljegyzéseinek fordítását tartalmazza.

25%
2 000 Ft
1 500 Ft
Kezdete: 2024.02.25   Visszavonásig érvényes!
Elfogyott, jelenleg nem rendelhető!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 2-4 munkanap

Adatok

Szerző:
Csornai Katalin
Várható szállítási idő:
2-4 munkanap

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK