A vásárlók értékelése alapján 2023-ban 9. alkalommal lettünk Magyarország legjobb internetes könyváruháza.

Ország Boltja 2023 Minőségi díj Szórakozás és kikapcsolódás kategória I. Helyezett

A "színlelt" szocializmusból a "színlelt" kapitalizmusba

Szerző Laki László
A "színlelt" szocializmusból a "színlelt" kapitalizmusba

A "színlelt" szocializmusból a "színlelt" kapitalizmusba

Szerző Laki László
Kötésmód:
kemény kötés
Kiadás éve:
2021
ISBN:
9786156060389
Kiadó:
Belvedere Meridionale Kft.
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
400
Tömeg
500 g/db

A 20. század végi modernizációs és nagyhatalmi korszakváltás átrendezte a világot, mely hazánkban ismét rendszerváltáshoz vezetett. A rendszerváltó politikai pártok a "népnek" jogállamot, demokráciát, Nyugathoz való csatlakozást, jólétet stb. ígértek - miközben váltott kormányzásaik alatt egy dezintegrált, fragmentált és polarizált társadalmat alakítottak ki számára: kicsi hatalmi-gazdasági elittel, gyenge középrétegekkel és tömeges szegénységgel.
A vizsgálatok egy válságtársadalom képét villantják fel: funkcióikat ellátni képtelen intézményekkel (állam, család, iskola, egészségügy stb.); magukra hagyott falusi-városi önkormányzatokkal; gettósodó kistérségekkel; aztán felelősség- és feladatáthárítással; agresszív erőforrás-vadászattal; bűnbakképzéssel-gyűlölködéssel stb., melyek bevett politikai eszközökké "nemesültek".
A kötetben szereplő írások betekintést engednek a munkanélküliségtől sújtott, szegényedő, egzisztenciálisan kiszolgáltatott stb. családok megélhetési gondjaiba; közérzetének alakulásába; a háztartások erőforrásaiba-gazdálkodásába, vagy étkezési szokásaiba, és természetesen kitörési erőfeszítéseibe is.
A politika megkerülhetetlen eleme a feljegyzéseknek az ismétlődő magyar rendszerváltások és tanulságaik okán, továbbá a politikusok felkészületlensége és felelőssége miatt is.
Az olvasó egy kortárs szociológus kutatásai - feljegyzései alapján 1990-től követheti nyomon e félperifériás világ zilált viszonyrendszerének megjelenését és rögzülését.

25%
3 570 Ft
2 678 Ft
Kezdete: 2024.02.25   Visszavonásig érvényes!
Elfogyott, jelenleg nem rendelhető!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 2-4 munkanap

Adatok

Szerző:
Laki László
Várható szállítási idő:
2-4 munkanap

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK