Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekAdam Makos: A végtelen ég hősei - Egy történet testvériségről, önfeláldozásról

-25%
Adam Makos: A végtelen ég hősei - Egy történet testvériségről, önfeláldozásról
Fő kategória >Regény >Szépirodalmi
3 499 Ft
Akció: 2 624 Ft2624
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Egy felejthetetlen történet az Egyesült Államok haditengerészetének leghíresebb repülős duójáról, Tom Hudner hadnagyról és Jesse Brown zászlósról, és azokról a tengerészgyalogosokról, akikért a két pilóta harcolt.
Jesse afroamerikai, egy földműves fia Mississippi államból; ő volt az első színes bőrű pilóta, aki repülőgép-hordozón szolgált. Tom fehérbőrű New England-i fiatalember, aki countryklubokba járt, és a harvardi tanulmányait mondta le azért, hogy vadászrepülőt vezessen hazája hadseregében. A pilóták veszélyes munkát vállaltak: repülőgép-hordozó anyahajó fedélzetén kell landolniuk, és a szárazföldi csapatokat fedezték ellenséges harcvonalak mögött.
A Földközi-tengernél állomásozó Tom és Jesse gyakorlatoznak, élik a békeidős katonák mindennapjait. A Rivierán szórakoznak, milliomosokkal partiznak, és összebarátkoznak az akkor kezdő hollywoodi színésznővel, Elizabeth Taylorral. Aztán jön egy háború a távoli Koreában, amire senki nem számított.
A harcok kiterjednek, a tengerészgyalogosokat pedig beszorítják a Chosin-víztározóhoz, Tom és Jesse folyamatosan repülnek, és egyik támadást a másik után hajtják végre, hogy megmenthessék társaikat. Amikor egyiküket az ellenséges vonalak mögött találat éri, és bennragad az égő gépben, a másik hirtelen elképzelhetetlen választás előtt áll: nézze végig, hogy barátja meghal, vagy kísérelje meg végrehajtani a történelem egyik legvakmerőbb egyszemélyes mentőakcióját? Mit tesz meg az ember, hogy megmentse bajtársát?

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632617008
  Kiadó
  Maxim Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2015
  Oldalszám
  544
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés