Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekAlexander Watson: Acélgyűrű - Németország és az Osztrák-Magyar Monarchia az első világháborúban 1914-1918

-25%
Alexander Watson: Acélgyűrű - Németország és az Osztrák-Magyar Monarchia az első világháborúban 1914-1918
7 990 Ft
Akció: 5 993 Ft5993
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Németország és az OsztrákMagyar Monarchia a gyors és kedvező végkimenetel reményével vágott bele az első világháborúba, ám várakozásukban hamar csalódniuk kellett. A hadba lépő Nagy-Britannia lezárta a feléjük vezető tengeri útvonalakat. A központi hatalmakat elvágták a hadianyag- és élelmiszer-szállítmányoktól, csapataikat legyőzték a lényegesen jobban felfegyverzett szövetségesek. Németország és a Monarchia fogva maradt a szövetségesek egyre összébb szoruló acélgyűrűjében.
Alexander Watson lenyűgöző munkája szokatlan módon a központi hatalmak szemszögéből ábrázolja a Nagy Háborút, mely szétforgácsolta a társadalmakat, lerombolta az államokat, és a szenvedés, faji gyűlölködés és erőszak rettenetes örökségét hagyta Kelet-Európára. Az Acélgyűrű az első világháború átfogó újraértékelése, gördülékeny, eleven stílusával felbecsülhetetlen értékű olvasmány.

A történész rendkívüli tehetségére vall, ha jól ismert narratíváknak új értelmezési lehetőséget kínál. Az Acélgyűrű szerzője meggyőzően birtokolja e képességet. Könyve páratlanul értékes művel gazdagítja a korszakról szóló történeti irodalmat.
The Wall Street Journal

Alexander Watson (1979) brit történész, a Londoni Egyetem tanára. Fő kutatási területe Nagy-Britannia és a központi hatalmak az első világháborúban. Elmélyülten tanulmányozza a nemzeti identitás, a kisebbségi integráció és a harckészség kérdését a német és az osztrákmagyar monarchia-beli hadseregben szolgálatot teljesítő lengyel egységeknél 1914 és 1918 között. Az Acélgyűrűt, mely a második könyve, a The Sunday Times 2014-ben az Év történelemkönyvének választotta.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789633551790
  Kiadó
  Park Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2016
  Oldalszám
  820
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  1,22 kg/db
Webáruház készítés