A vásárlók értékelése alapján 2022-ben 8. alkalommal lettünk Magyarország legjobb internetes könyváruháza.

George Soros

Szerző Andreas Von Rétyi
George Soros

George Soros

Szerző Andreas Von Rétyi
Kötésmód:
kemény kötés
Kiadás éve:
2017
ISBN:
9789631283297
Kiadó:
PestiSrácok.hu
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
248
Tömeg
496 g/db

Andreas von Rétyi: (1963. München) a szintén magyar származású német újságíró „George Soros A multimilliárdos globális hálózata és az általunk ismert világ vége” című könyvének ismertetése:

Sajátos kiadó a német Kopp Verlag. Itt találnak menedéket azok a szerzők, akiknek a könyveit elutasítják a hagyományos német kiadók. Mint a nemrégiben elhunyt kiváló újságíró, Udo Ulfkotte, akinek nálunk is két kötete jelent meg. Ugyanez a kiadó jelentette meg egy évvel ezelőtt – pontosan 2016. január 17-én „George Soros: A multimilliárdos globális hálózata, és az általunk ismert világ vége” című kötetét.
A mű eredeti címe: „George Soros Der Multimilliardär, sein globales, Netzwerk und das Ende der Welt, wie wir sie kennen.”

A Soros-kötet szerzője egy amerikai újságírótól idézve 2010-ben ezt írta: „Valaki azt kérdezte tőlem, tudok-e valami szépet mondani George Sorosról. Azt mondtam, persze. 81 éves...” Az idézet Joseph F. Farahtól származik, aki szerint Soros „a világ legveszélyesebb embere”. 

A 248 oldalas könyv 67. oldalán ezt az alcímet találjuk: „Állam nélküli államférfi: »Robin Hood« vagy »Robbing Hood«”? Ami zseniális szójáték. Ugyanis a „robbing” szó rablót jelent, és a „hood” gengsztercsuklyát. Azt a csuklyát, amely letakarja az ezerarcú dollármilliárdos igazi arcát. Azon emberről van szó, aki minden skrupulus nélkül képviseli ugyanannak a dolognak az ellenkezőjét is, és mindazt, ami közötte van. „A”-t mond és „B”-t tesz. Vagy megfordítva.

Soros hálója a teljes magyar közéletet is átszövi, a milliárdos keze a sajtón keresztül, a civil szférán át a pártokig is elér. Egy brit újságíró, Neil Clark így érzékelteti a spekuláns hatalmát:

„…dollármilliárdokkal felfegyverkezve, tele civil szervezetekkel és az amerikai külügyminisztérium jóakaratú beleegyezésével tökéletesen alkalmassá válik arra, hogy megbuktasson olyan kormányokat, amelyek üzleti érdekeivel ellentétesek…”

E kormányok a grúziaitól az ukránig terjednek, amelyek megbuktatásában Soros intenzív tevőlegességgel vett részt, pénzeivel, amelyek jó részben az adóparadicsomokban bejegyzett árfolyamfedezeti alapjaiból („hedge funds”) származnak. Soros jelenleg, írja a szerző, a Nyílt Társadalom Alapítványán át az Unió melletti, migrációbarát csoportokat támogatja, és pénzeli a brit UKIP és más euroszkeptikus pártok, illetve mozgalmak elleni kampányokat.

„Jelen könyv a Soros-elleneseknek és a Soros-pártiaknak is újabb munícióval szolgál, megjelenése mindkét szekértáborban kiadja a tűzparancsot.”

Andreas von Rétyi honfitársához, a tragikusan korán elhunyt jól ismert Udo Ulfkotte újságíróhoz hasonló bátorsággal és oknyomozó igényességgel rántja le a leplet Soros György nemzetközi hálózatáról. Azt is bemutatja, hogy a spekuláns a politikai hatalomszerzéséből miként szerez óriási anyagi hasznot, pl. Ukrajna esetében. 

Donald J. Trump amerikai elnök esetében viszont most először politikai ösztöneit követve vesztett mintegy egymilliárd dollárt a vagyonából... „Soros híre egyre rosszabb. Zuhanórepülésben van, szinte nincs nap, amikor ne tudósítanának róla a nem fősodratú médiumok..., amelyekre nincs befolyása”.

Von Rétyi leszögezi: Soros speciális rendszerkritikája révén felmérhetetlen gazdagságot halmozott fel, ami óriási hatalommal és roppant nagy befolyással kapcsolódik össze...

25%
3 790 Ft
2 843 Ft
Kezdete: 2023.12.04   Visszavonásig érvényes!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 2-4 munkanap
A könyv megvásárlása után járó jóváírás virtuális számláján:: 28 Ft

Adatok

Szerző:
Andreas Von Rétyi
Várható szállítási idő:
2-4 munkanap

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK