A vásárlók értékelése alapján 2022-ben 8. alkalommal lettünk Magyarország legjobb internetes könyváruháza.

Apor-Kódex - Ómagyar Zsoltárok

Szerző Korompay Klára
Apor-Kódex - Ómagyar Zsoltárok

Apor-Kódex - Ómagyar Zsoltárok

Szerző Korompay Klára
Kötésmód:
puha kötés
Kiadás éve:
2021
ISBN:
9789634561040
Kiadó:
Balassi Kiadó
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
216
Tömeg
300 g/db

A jelen kötet műfaja: tudományos megalapozottsággal készült olvasóbarát kiadás. Legfőbb törekvése az, hogy azok számára is lehetővé tegye, illetve megkönnyítse a régi szövegek befogadását, akik ezek világában kevéssé jártasak.

A Zsoltárok könyvének első ránk maradt magyar fordítását a 15. századi Apor-kódex őrizte meg. a zsoltárok és a hozzájuk kapcsolódó liturgikus szövegek értékes forrást jelentenek a nyelvtörténet, az irodalomtörténet, a művelődéstörténet, az egyháztörténet és több más tudományterület számára. Keletkezéstörténeti szempontból fontos mozzanat, hogy a kódex az ún. Huszita biblia egyik könyvét tartalmazza másolat formájában.

A mai helyesírással készült átirat, továbbá a szövegtagolás módja (így a zsoltárversek számának beiktatása) hidat épít az eredeti és a mai között, lehetővé teszi az egybevetést az újabb bibliafordításokkal. A hajdani nyelvi rendszer sajátosságairól a bevezetésben szólunk, az ómagyar szavak magyarázata a kötet végén jelenik meg. a bőséges jegyzetanyag a fordítási problémák és a másolói hibák hátterét világítja meg.

A 15. századi magyar nyelven megszólaló zsoltárok költői ereje és szépsége reményeink szerint különleges élmény forrása lehet mind a szakemberek, mind az érdeklődő olvasók számára.

25%
3 200 Ft
2 400 Ft
Kezdete: 2023.12.04   Visszavonásig érvényes!
Elfogyott, jelenleg nem rendelhető!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 2-4 munkanap
A könyv megvásárlása után járó jóváírás virtuális számláján:: 32 Ft

Adatok

Szerző:
Korompay Klára
Várható szállítási idő:
2-4 munkanap

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK