A vásárlók értékelése alapján 2022-ben 8. alkalommal lettünk Magyarország legjobb internetes könyváruháza.

Arborétumok és botanikus kertek Magyarországon

Arborétumok és botanikus kertek Magyarországon

Arborétumok és botanikus kertek Magyarországon

Kötésmód:
puha kötés
Kiadás éve:
2023
ISBN:
9786155725333
Kiadó:
B.K.L. Kiadói és Reklám Kft
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
152
Tömeg
360 g/db

A Hazai úti célok turisztikai könyvsorozat kilencedik kötete az Arborétumok és botanikus kertek Magyarországon című, és pontosan jelzi, hogy ez a szféra milyen rendkívül sokrétű és színes. Egyetemi, nemzeti parki, állami erdészeti, egyházi, valamint magán fenntartású kertek ezerszínű növényvilágáról ad átfogó képet, de a természetvédelmi, ökológiai, oktatási, kulturális és egyéb programjaikról ugyancsak beszámol. Nem volt a kiadó számára meghatározó szempont a helyszín nagysága, ezért egyaránt helyet kaptak benne a kicsi és nagy gyűjtemények. Néhányuk nemcsak országos, de nemzetközi vonzerővel bír, egy részük viszont indokolatlanul elenyésző publicitást kapott ezidáig.
A bennük, mint "élő múzeum"-ban őrzött sokrétű és gazdag növényállomány felbecsülhetetlen értékű nemzeti kincsünk. Ezek a helyek tudománytörténeti jelentőségük mellett kiemelkedő turisztikai vonzerővel is rendelkeznek, a kikapcsolódásnak és feltöltődésnek fontos színterei. Szinte mindegyik kertművészeti alkotás is, jónéhány a természetvédelmi védettség mellett műemléki védettséget is élvez, mivel különleges építészeti értékkel rendelkezik.
A kiadó elsődleges célja az volt, hogy vendégcsalogató kiadványként a mai kornak megfelelő modern design és sok fotó segítségével bemutassa Magyarország látogatható, de intézményi gondozás alatt álló természeti értékeit. Pontos leírást kap az olvasó a 47 gyűjtemény létrejöttéről, történetéről, növényzetéről és a kiemelten védett vagy veszélyeztetett fajokról. Így mindegyik nyitott érdeklődésű kiránduló/utazó/nyaraló honfitársunk talál a maga számára érdekes, megtekintésre érdemes kollekciót a könyvben, amely a 2023. évi állapotokat tükrözi. 

28%
4 800 Ft
3 456 Ft
Kezdete: 2023.11.25   Visszavonásig érvényes!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 2-4 munkanap
A könyv megvásárlása után járó jóváírás virtuális számláján:: 35 Ft

Adatok

Várható szállítási idő:
2-4 munkanap

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK