Még egy szakácskönyv? Nem! Az ayurvedikus táplálkozástudomány alapjai részletesen, átláthatóan kifejtve, rendkívül hasznos áttekintő táblázatokkal. Rengeteg hagyományos, egyszerűen elkészíthető nyugati recept az Ayurveda alapelvei szerint újragondolva, vegetáriánus igényekhez igazítva. Személyre szabott útmutatás minden ételhez, fontos információk, vegetáriánus menüjavaslatok ételallergiásoknak a dietetikus írónő tollából. A nyugat és kelet tudománya kombinálva csak javunkra válhat.
"Mintegy 11 éve alkalmazom konyhámban az "élet tudománya", az Ayurveda elveit. Először 1983-ban fordult a figyelmem e felé az ősi gyógyászati rendszer felé nyugati táplálkozási tanácsadóként, amikor mélyebb összefüggések után kutattam arra vonatkozóan, hogyan gyógyítanak a táplálékok. Lenyűgözött, hogy az Ayurveda mekkora hangsúlyt fektet az ételek terápiás jelentőségére, és az is, ahogy szisztematikus rendszerbe foglalta a különböző ételek egyes embertípusokra gyakorolt hatását. Az Ayurveda mindenkit különleges, egyedi tulajdonságokkal bíró egyénnek tekint. Ez a hozzáállás engem is megfertőzött, 180 fokkal fordítva gondolkodásomon. Húsz éves pályafutásom alatt terápiás táplálkozással foglalkoztam, így szinte magától értetődően került az Ayurveda érdeklődésem középpontjába. A főzés a jóga, drágakő - terápia, meditáció, asztrológia, stb mellett kiemelkedő szerepet játszik ebben a közel 5000 éves kelet - indiai rendszerben. Bármelyik ayurvedikus terápia felé fordulsz, a friss, könnyen emészthető, ízletes ételek esszenciálisak mindegyik gyógyászati rendszerben és a mindennapokban is."