Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekBárdossy Péter - Dr. Czeizel Endre: Kertész Imre és a sors - Mit adtak a magyar zsidó-géniuszok kultúránknak?

-25%
Bárdossy Péter - Dr. Czeizel Endre: Kertész Imre és a sors - Mit adtak a magyar zsidó-géniuszok kultúránknak?
3 450 Ft
Akció: 2 588 Ft2588
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

A szerzők azt vizsgálják, hogyan lesz az iskolába járást rühellő és nagyon rossz bizonyítványú diákból, majd az évekig vidám színdarabok írásából élő fiatalemberből valamiféle megvilágosodás után az Auschwitz-jelenség megörökítője, aki megszállottan, tizenhárom év alatt alkotta meg a Sorstalanságot.
2002-ben Kertész Imrét irodalmi Nobel-díjjal tűntették ki, így lett - Szent-Györgyi Albert és Hevesy György után - a harmadik, aki magyar állampolgárként vehette át ezt a legrangosabb nemzetközi elismerést.
Kertész Imrét 14 és fél éves korában Auswitzba, majd Buchenwaldba hurcolták. Bár túlélte az ottani borzalmakat, egy idő után úgy érezte, mementót kell állítania a szörnyűségnek. Különösen azért, mert az emberiség nem tanul a múltjából és az ordas eszmék újraélednek, többek között Magyarországon is.
A könyv második felében Czeizel Endre összefoglalja korábbi kutatásait, mely szerint a matematikusok, tudósok, muzsikusok és képzőművészek között sokkal nagyobb a zsidó származású géniuszok száma, mint a népességen belül arányuk alapján várható lenne. Írásában ennek keresi szociokulturális okait.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789637157394
  Kiadó
  Galenus Kiadó
  Kiadás éve
  2014
  Oldalszám
  144
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés