Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekBart D. Ehrman: A kereszténység diadala - Hogyan térítette meg egy apró, betiltott szekta az egész világot?

-25%
Bart D. Ehrman: A kereszténység diadala - Hogyan térítette meg egy apró, betiltott szekta az egész világot?
4 995 Ft
Akció: 3 746 Ft
Kezdete: 2019.03.30   Visszavonásig érvényes!

A történelem legnagyobb alulról szerveződő mozgalma...
Sehol sem volt megírva, hogy a kereszténység lesz a Nyugat uralkodó vallása. Ugyanilyen könnyen megtörténhetett volna, hogy csupán apró judaista szektaként vonul be a történelemkönyvekbe. Ehhez képest a keresztény egyház, amelynek kezdetben alig néhány tucat, kétkezi munkát végző követője volt csupán, közel négyszáz év alatt harmincmillió hívőre tett szert, és Róma hivatalos vallásává vált. Mi lehetett a siker kulcsa?
A kereszténység diadalában Bart D. Ehrman professzor részletes kutatómunkával tárja fel nekünk a kereszténység korai történelmét rendkívül olvasmányos és elgondolkodtató formában. A több New York Times-bestsellerrel büszkélkedő szerző számos karizmatikus főszereplőn keresztül mutatja be, hogyan vezetett a briliáns stratégia és az ellenállhatatlan üzenet a hívek fokozatos áttéréséhez. Ehrman érvelése ellentmond annak, amit eddig gondoltunk a világtörténelem legfontosabb kulturális paradigmaváltásáról - amely forradalmasította a képzőművészetet, a zenét, az irodalmat, a filozófiát, az etikát, a közgazdaságot és a jogot.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632785554
  Kiadó
  Cser Kiadó
  Kiadás éve
  2019
  Oldalszám
  328
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  652 g/db