Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekBékés Pál: Csikágó

-25%
Békés Pál: Csikágó
Fő kategória >Regény >Szépirodalmi
3 499 Ft
Akció: 2 624 Ft2624
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

A Csikágó a Keleti pályaudvar környékén játszódik, ám a gangregény egymásba fonódó szálai nem csupán a pesti Csikágó gangjainak, hanem az amerikai Chicago gengjeinek, szeszcsempészeinek világába is elvezetik az olvasót.
A szereplők szerelmek, tragédiák, történelmi korfordulók dús szövevényében bukdácsolnak a fordulatos és gyakran ironikus kötet lapjain.
Az ismerős, komor és mulatságos figurák a millenniumtól napjainkig lakják be a nyílegyenes utcákat, itt élnek és halnak a városrészben, mely a könyv helyszíne és főszereplője.
A gangregény lapjain száz év repül el a Csikágó fölött. Meg egy bagoly.

"Tíz éve történt, hogy Békés Pali beavatott írói bizalmába - akkor ötvenéves volt, most lenne hatvan -, és rám bízta a Csikágó szerkesztését. A Palival közös munka minden óráját élveztem, ez a gangregény - ahogyan ő titulálta - azóta is egyik kedvencem. Ezért amikor most megtudtam, hogy újra megjelenik, elnevettem magam: hiszen ezt a könyvet adtam édesapám kezébe nemrég, most pedig a tizenkét éves fiamnak olvasom föl éppen, és ő is élvezi." (Závada Pál)

"...ez az önálló novellákból álló, visszatérő hősökkel élő laza szerkezetű regény, amely egyszerre táplálkozik saját gyerekkori élményekből és lelkiismeretes, alapos, kitartó kutatómunkából, az elmúlt évek egyik legjelentősebb prózai teljesítménye." (Spiró György)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789636765842
  Kiadó
  Jelenkor Kiadó
  Kiadás éve
  2016
  Oldalszám
  304
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  428 g/db
Webáruház készítés