A vásárlók értékelése alapján 2023-ban 9. alkalommal lettünk Magyarország legjobb internetes könyváruháza.

Ország Boltja 2023 Minőségi díj Szórakozás és kikapcsolódás kategória I. Helyezett

Belső fényünk

Alcím Mi visz tovább a bizonytalan időkben?
Szerző Michelle Obama
Belső fényünk

Belső fényünk

Alcím Mi visz tovább a bizonytalan időkben?
Szerző Michelle Obama
Kötésmód:
kemény kötés
Kiadás éve:
2022
ISBN:
9789635653096
Kiadó:
HVG Könyvek
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
350
Tömeg
530 g/db

Páratlan elismeréssel fogadott, világszerte bestsellerré vált Így lettem című memoárja után Michelle Obama egykori first lady ebben az inspiráló és rendkívül személyes kötetében a mindennapi életben használható tanácsokat ad, és hatékony stratégiákat mutat be, amelyek segítségével kiszámíthatatlan világunkban is egyensúlyban maradhatunk, és bizakodóan tekinthetünk a jövőbe.

Talán nem léteznek egyértelmű megoldások vagy frappáns válaszok az élet nagy kihívásaira, Michelle Obama mégis hisz benne, hogy mindannyiunkban rejlenek bizonyos erőforrások, amelyekre támaszkodva jobban eligazodhatunk a változó világban, és amelyek kapaszkodót nyújtanak a bizonytalanságok közepette. A Belső fényünkben őszinte, egyenes párbeszédet kezdeményez az olvasókkal olyan kérdésekről, amelyek sokunkat foglalkoztatnak: Hogyan építhetünk tartalmas kapcsolatokat? Hogyan találhatunk erőt és közösséget a különbözőségünkben? Milyen eszközeink vannak a kétely vagy a tehetetlenség érzésének legyőzésére? Mihez kezdjünk, ha úgy érezzük, elegünk van?
Michelle Obama friss történetek és éles szemű megfigyelések sorozatán keresztül osztja meg velünk a gondolatait változásról, kihívásokról és erőről, valamint a meggyőződését, hogy ha másokért ragyogunk, felfedezhetjük a körülöttünk lévő világban rejlő gazdagságot és lehetőségeket, mélyebb igazságokat tárhatunk fel, és a fejlődés új útjaira bukkanhatunk. Anyaként, lányként, feleségként, barátként és first ladyként szerzett tapasztalataiból merítve megosztja velünk azokat az általa kifejlesztett szokásokat és elveket, amelyek segítségével sikeresen alkalmazkodott a változásokhoz, és győzött le egy sor akadályt; a tanult és kiérdemelt bölcsességet, melynek révén folyamatosan fejlődik, "válik valamivé". Részletesen bemutatja leghasznosabb módszereit, például hogy "kedvesen indít", "magasra tör" és egy "konyhaasztal körül elférő", maroknyi megbízható barátot és mentort gyűjt maga köré. Ezenkívül rá jellemző humorral, nyíltsággal és érzékenységgel jár körül faji, nemi és láthatósággal kapcsolatos problémákat is, arra biztatva az olvasót, hogy győzze le a félelmét, merítsen erőt a közösségből és éljen bátran.
"Ha megtanuljuk felismerni saját fényünket, lesz elég erőnk használni is" - írja Michelle Obama. A Belső fényünk nagy hatású történetek és mélyreható tanácsok gazdag tárháza, amely párbeszédre ösztönöz, és arra inspirál, hogy megvizsgáljuk a saját életünket, megtaláljuk, mi táplálhatja örömünket, és nyughatatlan világunkban is tartalmas kapcsolatokat alakítsunk ki.


Michelle Obama 2009-től 2017-ig az Egyesült Államok first ladyjeként szolgált. A Princetoni Egyetemen és a Harvard Jogi Karán szerzett diplomát, majd pályafutását a chicagói Sidley & Austin ügyvédi irodánál kezdte; itt ismerkedett meg későbbi férjével, Barack Obamával. Később a Chicagói Polgármesteri Hivatalban, a Chicagói Egyetemen és a Chicagói Egyetem klinikáján dolgozott. Ő hozta létre a Public Allies nevű, a fiatalokat a közszolgálati pályára felkészítő nonprofit szervezet chicagói irodáját. A világszerte bestsellerré vált Így lettem (Becoming), és a hazájában bestsellerré vált American Grown szerzője. Az Obama-házaspár jelenleg Washingtonban él; két lányuk van, Malia és Sasha.


"Megtanultam az életben, hogy nem szégyen beismerni: az önértékelés bizony sebezhetőséggel párosul. Nekünk, embereknek közös vonásunk, hogy mindig, minden körülmények között a jobbra törekszünk. Belső fényünk vértez fel minket az ehhez szükséges bátorsággal. Ha megtapasztaljuk a saját belső fényünket, önismeretre teszünk szert. Valóban megismerjük a személyes történetünket. Tapasztalatom szerint az önismeretnek ez a típusa hozzásegít az önbizalomhoz, amiből pedig lelki nyugalom és széles látókör fakad. Végső soron ezek gyümölcse az értékes emberi kapcsolatok kialakítása - márpedig az én szememben ez a lényeg. Az egyik fény táplálja a másikat. Az erős családok továbbiakat erősítenek. Egyetlen erős közösségtől átragadhat a lelkesedés a hozzá kapcsolódó közösségekre. Ekkora hatalma van a bennünk élő fénynek." 

28%
5 990 Ft
4 313 Ft
Kezdete: 2024.04.23   Visszavonásig érvényes!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Elérhetőség: Raktáron 7 db
Várható szállítási idő: 2-4 munkanap

Adatok

Szerző:
Michelle Obama
Alcím:
Mi visz tovább a bizonytalan időkben?
Várható szállítási idő:
2-4 munkanap

A szerző további könyvei

28%
4 900 Ft
3 528 Ft

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK