A vásárlók értékelése alapján 2023-ban 9. alkalommal lettünk Magyarország legjobb internetes könyváruháza.

Ország Boltja 2023 Minőségi díj Szórakozás és kikapcsolódás kategória I. Helyezett

Mi történt velünk - Magyarországi sorskérdések 1987-2014

Szerző Bihari Mihály - Kósa Ferenc - Pozsgay Imre
Mi történt velünk - Magyarországi sorskérdések 1987-2014

Mi történt velünk - Magyarországi sorskérdések 1987-2014

Szerző Bihari Mihály - Kósa Ferenc - Pozsgay Imre
Kötésmód:
kemény kötés
Kiadás éve:
2014
ISBN:
9789639862715
Kiadó:
Éghajlat Könyvkiadó
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
312
Tömeg
640 g/db

"Negyedszázad múltán, úgy tűnik, a mai politikusaink szinte semmit sem értettek meg abból, amit mi ott, a sátorban mondtunk. Pedig hát illő volna ráeszmélniük, hogy immár a katasztrófaszerű végkifejlethez közeledik az ország. Főként morális értelemben. Emelkedő nemzetből ismét süllyedő nemzetté váltunk. Ama katasztrofális végkifejletet azonban talán még mindig föl lehetne tartóztatni. Csak hát ahhoz létre kellene hozni az igazságke­resés és az igazmondás fórumait. És persze, kissé hátrébb kéne tessékelni a megátalkodott hazudozókat. Őszintén szólva azonban én ennek semmiféle jelét nem tapasztalom." (Kósa Ferenc)

"Nekem Kölcsey jut eszembe: nem közénk való, aki az ereszének határán nem tud átlátni. De az sem, aki nem veszi észre, hogy hol van a hazánk határa. ...Hagyomány és kultúra - a két varázsige. Ha ehhez vissza tu­dunk térni, akkor Európában is megtaláljuk a helyünket. Akkor befogadnak és elismernek bennünket, mert a hagyomány és a kultúra nem szétválaszt, hanem egybekapcsol. Nem kell teljesen elkerülnünk a globális hatásokat, nem is volna lehetséges. Meg kell tanulni velük élni úgy, hogy megtaláljuk a helyünket a világban." (Pozsgay Imre)

"Magyarországon a politikai fanatizmus és az érdekfanatizmus az, amely a nemzeti tudattal és a demokrácia elveivel szemben megjelenik. Ez okozza azt a megosztottságot, amit én nem veszélynek, hanem egyenesen élő konf­liktusnak vagy valóságos harcnak nevezek. Ez a konfliktus körülbelül száz éve van jelen, de a különféle történelmi korszakokban különféle formában fogalmazódott meg és jelent meg. ...Ezzel a fanatizmussal szemben lényegé­ben én is három politikai gondolkodást, illetőleg három elvet követő közösséget tudok elképzelni." (Bihari Mihály)

28%
3 980 Ft
2 866 Ft
Kezdete: 2024.04.23   Visszavonásig érvényes!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 2-4 munkanap

Adatok

Szerző:
Bihari Mihály - Kósa Ferenc - Pozsgay Imre
Várható szállítási idő:
2-4 munkanap

A szerző további könyvei

28%
4 900 Ft
3 528 Ft

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK