Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekBihari Mihály - Kósa Ferenc - Pozsgay Imre: Mi történt velünk - Magyarországi sorskérdések 1987-2014

-25%
Bihari Mihály - Kósa Ferenc - Pozsgay Imre: Mi történt velünk - Magyarországi sorskérdések 1987-2014
3 980 Ft
Akció: 2 985 Ft2985
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

"Negyedszázad múltán, úgy tűnik, a mai politikusaink szinte semmit sem értettek meg abból, amit mi ott, a sátorban mondtunk. Pedig hát illő volna ráeszmélniük, hogy immár a katasztrófaszerű végkifejlethez közeledik az ország. Főként morális értelemben. Emelkedő nemzetből ismét süllyedő nemzetté váltunk. Ama katasztrofális végkifejletet azonban talán még mindig föl lehetne tartóztatni. Csak hát ahhoz létre kellene hozni az igazságke­resés és az igazmondás fórumait. És persze, kissé hátrébb kéne tessékelni a megátalkodott hazudozókat. Őszintén szólva azonban én ennek semmiféle jelét nem tapasztalom." (Kósa Ferenc)

"Nekem Kölcsey jut eszembe: nem közénk való, aki az ereszének határán nem tud átlátni. De az sem, aki nem veszi észre, hogy hol van a hazánk határa. ...Hagyomány és kultúra - a két varázsige. Ha ehhez vissza tu­dunk térni, akkor Európában is megtaláljuk a helyünket. Akkor befogadnak és elismernek bennünket, mert a hagyomány és a kultúra nem szétválaszt, hanem egybekapcsol. Nem kell teljesen elkerülnünk a globális hatásokat, nem is volna lehetséges. Meg kell tanulni velük élni úgy, hogy megtaláljuk a helyünket a világban." (Pozsgay Imre)

"Magyarországon a politikai fanatizmus és az érdekfanatizmus az, amely a nemzeti tudattal és a demokrácia elveivel szemben megjelenik. Ez okozza azt a megosztottságot, amit én nem veszélynek, hanem egyenesen élő konf­liktusnak vagy valóságos harcnak nevezek. Ez a konfliktus körülbelül száz éve van jelen, de a különféle történelmi korszakokban különféle formában fogalmazódott meg és jelent meg. ...Ezzel a fanatizmussal szemben lényegé­ben én is három politikai gondolkodást, illetőleg három elvet követő közösséget tudok elképzelni." (Bihari Mihály)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789639862715
  Kiadó
  Éghajlat Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2014
  Oldalszám
  312
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés