Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekBoros Imre: Nemzeti szemléletű olvasókönyv I-II.

-25%
Boros Imre: Nemzeti szemléletű olvasókönyv I-II.
4 200 Ft
Akció: 3 150 Ft3150
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Alkalmasabb időpontot egy nemzetgazdasági szemléletű olvasókönyv megírására nem is lehetett volna találni, mint a 2008 végétől napjainkig zajló nemzetközi pénzügyi válság. Az évtizedekig megdönthetetlennek hitt neoliberális dogmák sorra estek el a napi történések csataterein. A könyv fejezetei 2009-tól indulnak, és kronologikus szemléletben tartanak görbe tükröt a hazai és a nemzetközi neoliberális dogmák elé.

Az olvasókönyvet elsősorban gondolatébresztőnek szánjuk, főként nem közgazdászoknak, illetve közülük csak azoknak, akiknek már kételyeik vannak tudásuk nemzetgazdasági használhatóságában.

A kételyébresztő és kételyfokozó tanítást sem a hagyományos módszerekkel gondoljuk megvalósíthatónak, mint amikor egy előadó - akár diagramok ezreinek power pointos vetítésével - formális előadást tart, majd vizsgáztat. Ehelyett a szemelvényeket olvasók és íróik párbeszédes (interaktív) formában ismerkednek a hivatalos akadémiai körök által nem kanonizált nézetekkel, maguk is gyarapíthatják, esetenként akár cáfolhatják is azokat. Az olvasmányokhoz időnként gondolatébresztő kérdéseket is fűzünk, azokat további kommentárokkal egészítjük ki. Ezek a dialógusok és gondolatébresztő kérdések lehetnek az alapjai annak, hogy - reményeink szerint - a kanonizált nemzetgazdasági szemléletű közgazdaságtan is megszülethessen, és azt majd hivatalosan oktassák. Tudatosan törekszünk az egyszerű és érthető nyelvezetre, minden módon kerüljük a bevett közgazdasági szakzsargont.

Célunk nem az, hogy az olvasónak bebizonyítsuk, milyen tudatlan, hanem hogy rádöbbentsük arra, hogy amit az ügyekről eddig gondolt, nem biztos, hogy helyes.

Az átélendő kalandos izgalmakhoz kívánok jó szórakozást.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789636627836
  Kiadó
  Kairosz Kiadó
  Kiadás éve
  2015
  Oldalszám
  838
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés