Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekBudai-S. Balázs: Kun páter a reverendás gyilkos - A nyilas korszak leghírhedtebb alakjának nyomában

-25%
Budai-S. Balázs: Kun páter a reverendás gyilkos - A nyilas korszak leghírhedtebb alakjának nyomában
Fő kategória >Társadalom- és humántudomány >Általános
2 490 Ft
Akció: 1 868 Ft1868
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

"Talán nincs a történelemben még egy ilyen elvetemült szadista gyilkos. (...) a törvények nem ismernek egyetlen egy olyan bűncselekményt sem, amelyet Páter Kun el ne követett volna. (...) még kéjgyilkosság sem hiányzik tetteiből. bűnlajstroma teljes mértékben kimeríti a háborús és népellenes bűncselekmények minden esetét." (A Kun páter elleni nyomozás kapcsán keletkezett feljegyzés)

1945 őszén ítélték halálra és végezték ki a nyilas korszak legszadistább háborús bűnösének tartott Kun András pátert, a reverendáján revolvert hordó szerzetes pártszolgálatost, aki a korabeli újságcikkek szerint "Krisztus szent nevében" tüzet vezényelve fokozta a rettegést Budapest üldözött és nem üldözött lakóinak körében.
Ez a könyv a hivatalosan dokumentált és a nem hivatalos visszaemlékezésekben is szereplő borzalmas cselekmények részleteinek ismertetésével eleveníti fel a mostanában vitás megítélésű nyilas szerzetes mára lassan homályba vesző bizonyított és bizonyítatlan bűntetteit és a modern kriminalisztika logikai szabályai szerinti objektív vizsgálatba kezd. A ma rendelkezésünkre álló közvetlen és közvetett bizonyítékok, levéltári anyagok, vallomások, visszaemlékezések, népbírósági peranyagának vizsgálatával, egyes bűncselekményei helyszínének bejárásával, az ostromlott Budapest hétköznapjainak és hangulatának felelevenítésével, objektív alapokon állva az eddigieknél alaposabban tárja fel a rettegett Kun páter három hónapos budapesti tevékenységét, bűncselekményeit, személyiségét, ámokfutása végének valós részleteit.
Eközben igyekszik helyére tenni a tények ismeretének hiányára, vagy azok megmásításának szándékára utaló, Kun páter személyét övező, manapság egyre gyakrabban megjelenő morális "tévedéseket" is...

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9786158025430
  Kiadó
  Park Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2016
  Oldalszám
  139
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  200 g/db
Webáruház készítés