Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekBuzás Gergely - Tóth Endre: Magyar építészet 1. - A rómaiaktól Buda elfoglalásáig

-25%
Buzás Gergely - Tóth Endre: Magyar építészet 1. - A rómaiaktól Buda elfoglalásáig
Fő kategória >Művészetek >Építészet
7 900 Ft
Akció: 5 925 Ft5925
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

A Kossuth Kiadó nagysikerű sorozatának második, javított, frissített kiadása szakmailag megalapozottan, az építészettörténet-írás aktuális hazai állása alapján, de ismeretterjesztő jelleggel, közérthetően tekinti át a magyarországi építészet történetét a római kortól napjainkig.
A gazdagon illusztrált első kötet az első évezred elejétől a Jagellók és utódaik korának építészetéig tárgyalja épített örökségünket.

Hosszabb leírás:
A Kossuth Kiadó nagysikerű sorozatának második, javított, frissített kiadása szakmailag megalapozottan, az építészettörténet-írás aktuális hazai állása alapján, de ismeretterjesztő jelleggel, közérthetően tekinti át a magyarországi építészet történetét a római kortól a reneszánszig. A kötet szerzői szakterületük nagy tapasztalatokkal rendelkező, elismert alakjai, akiknek köszönhetően a sorozat első kiadása méltán aratott sikert.
A gazdagon illusztrált kötet tartalmazza a szerzők legfrissebb kutatásaira alapozott eredményeit, az építészet szakkifejezéseinek megértését segítő kislexikont, valamint ajánlott bibliográfiát.
A kötet célja színes, közérthető és a lényeget megragadó szöveggel és túlnyomórészt mai képekkel megismertetni a nem szakmai érdeklődő közönséget a magyarországi épített örökség kiemelkedő és jellemző példáival az első évezred elejétől a Jagellók és utódaik korának építészetéig.

Szerzőről:
Buzás Gergely: régész, művészettörténész, jelenleg a Magyar Nemzeti Múzeum Mátyás Király Múzeumának múzeumigazgatója
Tóth Endre: római korral és középkorral foglalkozó régész, a Magyar Nemzeti Múzeum Könyvtárának nyugalmazott főosztályvezetője.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789630983341
  Kiadó
  Kossuth Kiadó
  Kiadás éve
  2016
  Oldalszám
  300
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  1,2 kg/db
Webáruház készítés