Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekConn Iggulden: A spártai sólyom

-21%
ÚJ
Conn Iggulden: A spártai sólyom
3 990 Ft
Akció: 3 152 Ft
Kezdete: 2018.12.19   Visszavonásig érvényes!

Kr.e. 401. Artaxerxész perzsa birodalma az Égei -tengertől Észak- Indiáig terjed. A világ legnagyobb urának legalább ötvenmillió alattvalója volt.
A spártai katonák egy csoportja, akiknek nagyapja még a görög-perzsa háborúban Thermopülainál harcolt, a fiatalabb perzsa herceg, Kürosz szolgálatába áll zsoldosként.
Kürosz meg akarja szerezni a koronát bátyjától, ehhez áll rendelkezésére a spártaiak elit serege. Ezt a harcot csak egyetlen csatában lehet megnyerni vagy elveszíteni - és Kürosz elesik.
Az életben maradt spártaiak egy kis csoportja elhatározza, hogy kijut az ellenséges birodalom szívéből. Felszerelésük hiányos, vizük, élelmük alig van. Xenophon, a fiatal athéni katona vezeti el a megmaradt túlélőket több száz kilométeren át a görög partokig Artaxerxész legendás perzsa harcosaitól üldözve.

Egy királynak nem lehet egyetlen fia, hiszen a halál olyan könnyen eljön: méregtől, romlott ételtől, láztól vagy az istenek akaratából. Ha a szerencsés elsőszülött megéri a felnőttkort, akkor a testvérek között kezdődnek el a különböző játszmák.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789634067313
  Kiadó
  Gabo Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2018
  Oldalszám
  384
  Kötésmód
  kemény kötés
  Státusz
  ÚJ    
  Tömeg
  552 g/db