A daganatos megbetegedések hazánkban is több százezer embert érintenek. A halálozási statisztikák alapján, a vezető halálokok közé tartozik a tüdő-rák, a vastagbélrák és az emlőrák. Ezen betegségek kialakulásában is szerepet játszanak a rossz szokások: a dohányzás, az elhízás, a mozgásszegény életmód, az egészségtelen ételek fogyasztása, valamint a stressz.
A daganatos betegségek kialakulásában feltételezhetően 30-60%-ban van jelentősége az étkezésnek. Ha elfogadjuk a tényt, hogy odafigyeljünk a táplálkozásra, ha a mindennapjaink részévé tesszük a mozgást, akkor már sokat tettünk az egészségünk megóvása érdekében! Ráadásul, ugyanazon ételreceptek és tanácsok megfogadásával és betartásával, nemcsak a daganatok, hanem a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását is tudjuk akadályozni.
A könyv alkotói évtizedes tapasztalattal rendelkező orvosok és dietetikusok. A szerzők jól átlátható rendszerbe foglalva ismertetik mindazon tudnivalókat, melyeket minden egészségtudatos egyénnek, illetve daganatos betegnek tudnia kell, hiszen az életmód- és étkezési tanácsok mindenkire vonatkoznak.
A tudás, az ismeretek, valamint a könnyen elkészíthető receptek segítik az olvasót a daganatos betegségek megelőzésében, de azokat is, akik daganatos betegségük kapcsán étkezési és életmódbeli útmutatást keresnek.