Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekDaniel Chamovitz: Mit tud a növény? - Útmutató az érzékekhez

-33%
Daniel Chamovitz: Mit tud a növény? - Útmutató az érzékekhez
2 950 Ft
Akció: 1 965 Ft
Kezdete: 2019.08.19   Visszavonásig érvényes!

Honnan tudja a Vénusz légycsapója, hogy mikor kell összezárulnia? Talán a rovarok parányi lábainak nyomását érzékeli? És miből tudja a cseresznyefa, hogy mikor kell virágba borulnia? Lehet, hogy emlékszik az időjárás változására? Mindannyian csodáljuk a növények káprázatos sokféleségét, most azonban a neves botanikus, Daniel Chamovitz elmagyarázza nekünk, hogy ők miként érzékelik a környező világot: hogyan látják a színeket, mi módon hallanak, miféle időrendhez igazodnak. Megmutatja, miképpen különböztetik meg a "fent"-et és a "lent"-et, miből ismerik fel, hogy egy-egy szomszédjukat falánk rovarok támadták meg, és kideríti, vajon szeretik-e, ha Led Zeppelin-lemezeket játszanak nekik.
A Mit tud a növény? elolvasása után új szemmel tekintünk majd a lépteink nyomán lelapuló fűszálakra, az illatozó virágokra és a fákra, melyeknek árnyékában hűsölünk.

Daniel Chamovitz (1963) a Tel-avivi Egyetem Élettani Karának dékánja, a Manna Center for Plant Biosciences igazgatója, vendégelőadóként oktatott a Yale Egyetemen és a Fred Hutchinson Rákkutató Központban. Kiterjedt tudományos munkássága mellett gyakran tart előadásokat botanikus kertekben a világ minden táján. A Mit tud a növény?című könyve, amely eddig 20 nyelven jelent meg, 2012-ben az Amazon tudományos ismeretterjesztő könyveinek sikerlistáján az első 10 között szerepelt.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789633554609
  Kiadó
  Park Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2018
  Oldalszám
  240
  Kötésmód
  papírdoboz
  Tömeg
  240 g/db