A vásárlók értékelése alapján 2023-ban 9. alkalommal lettünk Magyarország legjobb internetes könyváruháza.

Ország Boltja 2023 Minőségi díj Szórakozás és kikapcsolódás kategória I. Helyezett

Dante - Irodalmi zseblexikon

Szerző Nádasdy Ádám
Dante - Irodalmi zseblexikon

Dante - Irodalmi zseblexikon

Szerző Nádasdy Ádám
Kötésmód:
puha kötés
Kiadás éve:
2023
ISBN:
9789635097968
Kiadó:
Scolar Kiadó
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
144
Tömeg
100 g/db

A Scolar Kiadó új irodalmi zseblexikon sorozata vállaltan egy szubjektív, szellemtörténeti szempontú válogatás, mely a világirodalom remekei és magyar klasszikusok szerzőit és műveit mutatja be. A zseblexikonok a hagyományos lexikális adatok, évszámok mellett rengeteg háttérinformációt, érdekességet is tartalmaznak az egyes szerzők emblematikus műveiről, a korról melyben íródtak és természetesen a szerzőkről magukról. Az egyes kötetek írói a témájuk szakértői, olvasmányos, élvezetes stílusban, rendszerezve segítenek eligazodni az adott szerzői életműben.
Az irodalmi zseblexikont haszonnal forgathatják diákok, tanárok, de érdekes olvasmány lehet minden irodalomszerető ember számára.
A sorozat eddig megjelent kötetei:
Ádám Péter: Proust
Nádasdy Ádám: Dante
Nádasdy Ádám fordítójaként biztos kézzel kalauzol Dante világába. A lexikonban sorra veszi az életművet, Az Isteni Színjáték olvasásához pedig jelentős segítséget nyújtó táblázatokaz, szemléltető összefoglalókat iktat be a megannyi információ közé. A címszavakból kibontakoznak a 14. századi Firenze alakjai, politikai harcai, és a középkori emberek egyetemes tudása és világképe.
"A kötetke Dantét és 13-14. századi világát kívánja bemutatni a szélesebb olvasóközönségnek. A legtöbb szócikk az Isteni Színjátékról szól, mert Dante művei közül messze ez a legfontosabb, de megtalálhatók az alapadatok a költő életét, családját illetően is. Ugyanakkor a mai internetes világban, amikor egy-két gombnyomással minden adatot meg lehet keresni, érdekesebbnek tűnt bemutatni néhány kevésbé ismert dolgot (például a "búcsú" fogalmát, vagy Nimród érthetetlen beszédét). Az Isteni Színjátékban rengeteg ember, hely, esemény szerepel - ezekből csak válogatni tudtam; aki részletekbe menő tájékozódásra vágyik, használja a Mutatót valamelyik Színjáték-fordításban, pl. a Nádasdy- vagy a Babits-félében. Elmélyültebb tanulmányozásra ajánlom a Kelemen János és Nagy József által szerkesztett kommentárköteteket (eddig a Pokol és a Purgatórium jelent meg).
A Zseblexikon anyaga vállaltan szubjektív: nagyon sok minden másról is lehetett volna írni, hiszen Dante és kora, élete és művei kimeríthetetlenek, nem is beszélve utóéletéről, évszázadokon átnyúló hatásáról. Remélem, sikerül az olvasó érdeklődését mindezek iránt felkeltenem, ha kíváncsiságát nem is tudom maradéktalanul kielégíteni." Nádasdy Ádám

28%
3 999 Ft
2 879 Ft
Kezdete: 2024.04.23   Visszavonásig érvényes!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 2-4 munkanap

Adatok

Szerző:
Nádasdy Ádám
Várható szállítási idő:
2-4 munkanap

A szerző további könyvei

25%
3 999 Ft
2 999 Ft
28%
2 499 Ft
1 799 Ft
28%
4 499 Ft
3 239 Ft

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK