Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekDaphne Sheldrick: Szerelem a szavannán - Életem Afrikában

-25%
Daphne Sheldrick: Szerelem a szavannán - Életem Afrikában
Fő kategória >Regény >Szépirodalmi
3 990 Ft
Akció: 2 993 Ft2993
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Szenvedélyes vallomás a természetről, Afrikáról és a szerelemről.

"Ezt a könyvet a Vadonnak ajánlom, s mindannak, amit magában foglal, valamint David emlékének és a Kenya nemzeti parkjaiban dolgozó vadőr pioníroknak, továbbá ajánlom a családomnak meg az uokáimnak, hogy megtudják hogyan is éltünk annak idején, réges-régen." (a Szerző)

Daphne Sheldricknek sikerült a világon elsőként felnevelnie újszülött, árva kiselefántot. Mélységesen együtt érez az állatokkal, hosszú éveken át tanulmányozta a rendkívül gazdag kenyai flórát és faunát, fáradhatatlanul kutatta a megfelelő tartási körülményeket és a megfelelő tápszereket - mindez együtt tette lehetővé, hogy számtalan elefántot, orrszarvút és egyéb elárvult fiatal vadállatot mentsen meg a biztos haláltól.
Lebilincselő és szívbemarkoló önéletírásában Daphne elmeséli, milyen csodálatos kapcsolatot alakított ki elárvult állatokkal, köztük első barátjával, Bozival, a csillogó szemű antiloppal, aztán Riki-Tiki-Tévivel, a törpemongúzzal, Gregory Peckkel, a szorgos fehérfejű bivalyszövővel, Fecskével, a rakoncátlan zebracsikóval - és persze Eleanorral, a fenséges elefánttal, akivel több mint negyven éve barátok.
Ám a kötet egyúttal Daphne és a híres kenyai fővadőr, David Sheldrick szerelmének varázslatos és megrendítő története is. Férje iránti őszinte, szenvedélyes szerelme, David kimeríthetetlen tudása a környező természetről, valamint a férfi korai, tragikus halála volt az, ami özvegyét újabb eredmények elérésére sarkallta. Elsősorban ennek köszönheti létrejöttét a világszerte ismert David Sheldrick Vadvédelmi Alapítvány, valamint a Nairobi Nemzeti Parkban lévő állatmenhely és bölcsőde, ahol Daphne a mai napig él és dolgozik.

A Szerelem a szavannán nemcsak kettőjüknek az orvvadászat visszaszorításáért, a kenyai állatvilág megmentésért folytatott nehéz küzdelmét írja le, hanem azt a páratlan készségüket is bemutatja, amelynek révén szinte lélektani módszerrel közelítettek az állatokhoz. Szeretet, együttérzés és humor sugárzik minden sorából ennek a kötetnek, melyből az olvasó bepillantást nyerhet korunk egyik legfigyelemreméltóbb asszonyának életébe.

 • Átlagos értékelés
  41
  1
  Berger Zsuzsanna
  2016.05.09 10:51
  Nem kifejezetten egy romantikus könyv, így azok, akik egy elsöprő szerelemről szeretnének olvasni, nem ajánlanám. Viszont akik szeretik a természetet, az afrikai vadvilágot, azoknak ajánlanám. Bár az utóbbi témában nekem sokkal jobban elnyerte a tetszésemet az Elefántsuttogó, de ez is érdekes, helyenként izgalmas könyv.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632663944
  Kiadó
  Cartaphilus Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2014
  Oldalszám
  332
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  610 g/db
Webáruház készítés