A vásárlók értékelése alapján 2022-ben 8. alkalommal lettünk Magyarország legjobb internetes könyváruháza.

Szerelem a szavannán - Életem Afrikában

Szerző Daphne Sheldrick
Szerelem a szavannán - Életem Afrikában

Szerelem a szavannán - Életem Afrikában

Szerző Daphne Sheldrick
Kötésmód:
kemény kötés
Kiadás éve:
2014
ISBN:
9789632663944
Kiadó:
Cartaphilus Könyvkiadó
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
332
Tömeg
610 g/db

Szenvedélyes vallomás a természetről, Afrikáról és a szerelemről.

"Ezt a könyvet a Vadonnak ajánlom, s mindannak, amit magában foglal, valamint David emlékének és a Kenya nemzeti parkjaiban dolgozó vadőr pioníroknak, továbbá ajánlom a családomnak meg az uokáimnak, hogy megtudják hogyan is éltünk annak idején, réges-régen." (a Szerző)

Daphne Sheldricknek sikerült a világon elsőként felnevelnie újszülött, árva kiselefántot. Mélységesen együtt érez az állatokkal, hosszú éveken át tanulmányozta a rendkívül gazdag kenyai flórát és faunát, fáradhatatlanul kutatta a megfelelő tartási körülményeket és a megfelelő tápszereket - mindez együtt tette lehetővé, hogy számtalan elefántot, orrszarvút és egyéb elárvult fiatal vadállatot mentsen meg a biztos haláltól.
Lebilincselő és szívbemarkoló önéletírásában Daphne elmeséli, milyen csodálatos kapcsolatot alakított ki elárvult állatokkal, köztük első barátjával, Bozival, a csillogó szemű antiloppal, aztán Riki-Tiki-Tévivel, a törpemongúzzal, Gregory Peckkel, a szorgos fehérfejű bivalyszövővel, Fecskével, a rakoncátlan zebracsikóval - és persze Eleanorral, a fenséges elefánttal, akivel több mint negyven éve barátok.
Ám a kötet egyúttal Daphne és a híres kenyai fővadőr, David Sheldrick szerelmének varázslatos és megrendítő története is. Férje iránti őszinte, szenvedélyes szerelme, David kimeríthetetlen tudása a környező természetről, valamint a férfi korai, tragikus halála volt az, ami özvegyét újabb eredmények elérésére sarkallta. Elsősorban ennek köszönheti létrejöttét a világszerte ismert David Sheldrick Vadvédelmi Alapítvány, valamint a Nairobi Nemzeti Parkban lévő állatmenhely és bölcsőde, ahol Daphne a mai napig él és dolgozik.

A Szerelem a szavannán nemcsak kettőjüknek az orvvadászat visszaszorításáért, a kenyai állatvilág megmentésért folytatott nehéz küzdelmét írja le, hanem azt a páratlan készségüket is bemutatja, amelynek révén szinte lélektani módszerrel közelítettek az állatokhoz. Szeretet, együttérzés és humor sugárzik minden sorából ennek a kötetnek, melyből az olvasó bepillantást nyerhet korunk egyik legfigyelemreméltóbb asszonyának életébe.

28%
3 990 Ft
2 873 Ft
Kezdete: 2023.09.22   Visszavonásig érvényes!
Elfogyott, jelenleg nem rendelhető!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 2-4 munkanap

Adatok

Szerző:
Daphne Sheldrick
Várható szállítási idő:
2-4 munkanap

Vélemények

Átlagos értékelés:
4 (1 vélemény)
Még nem írt véleményt a termékről?
Berger Zsuzsanna
/
2016.05.09
Nem kifejezetten egy romantikus könyv, így azok, akik egy elsöprő szerelemről szeretnének olvasni, nem ajánlanám. Viszont akik szeretik a természetet, az afrikai vadvilágot, azoknak ajánlanám. Bár az utóbbi témában nekem sokkal jobban elnyerte a tetszésemet az Elefántsuttogó, de ez is érdekes, helyenként izgalmas könyv.

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK