Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekDeliága Éva - Lovász Hajnalka: Mit kezdjünk a szorongással? - Pszichológiai útmutató + félelemoldó mesék

-25%
Deliága Éva - Lovász Hajnalka: Mit kezdjünk a szorongással? - Pszichológiai útmutató + félelemoldó mesék
2 890 Ft
Akció: 2 168 Ft
Kezdete: 2019.07.19   Visszavonásig érvényes!

A nagy sikerű Mit kezdjünk az akaratossággal? című könyv folytatásában a pszichológus-pedagógus szerzőpáros a gyermekkorban jelentkező félelmek és szorongások enyhítéséhez nyújt segítséget. 
Anyaként vagy apaként nagyon rossz érzés átélni, ha a gyermek fél, nem érzi biztonságban magát, elakad, vagy teljesítményét indokolatlan gátlások blokkolják. Fontos, hogy a szülő ilyenkor képes legyen oldani ezt a kellemetlen testi-lelki tünetekkel járó állapotot. Mivel az egyszerű biztatás nem mindig éri el a célját, Deliága Éva kidolgozott egy olyan szempontrendszert, mely a különböző személyiségű gyermekek szorongását helyzethez illően más-más módszerrel kezeli.
A pszichológiai útmutatóban a gyermeki szorongás lélektanáról, illetve a mindennapi gyakorlatban jól használható módszerekről olvashat. Arra is találhat példákat, hogy mi az, ami hosszú távon ártalmas lehet a gyermek egészséges személyiségfejlődésére, még akkor is, ha elsőre hatékonynak tűnik. 
A Lovász Hajnalka által írt mesék pedig a felvázolt módszereket csomagolják humoros, kalandos állattörténetekbe, melyekből a gyermek új megoldásokat kaphat félelme, szorongása enyhítésére. A bájos figurancs állatkák varázslatos történetei észrevétlenül - nem tanmese jelleggel! - formálják a gyermek mindennapi helyetekhez való nyitott, pozitív hozzáállását, fejlesztik empátiakészségét, bővítik érzelmi szókincsét.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9786155932014
  Kiadó
  Kulcslyuk Kiadó
  Kiadás éve
  2019
  Oldalszám
  144
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  378 g/db