Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekEdward Rutherfurd: Az erdő - Anglia ezer éve egy hatalmas, csodálatos erdőség és lakói sorsába foglalva

-26%
ÚJ
Edward Rutherfurd: Az erdő - Anglia ezer éve egy hatalmas, csodálatos erdőség és lakói sorsába foglalva
5 999 Ft
Akció: 4 435 Ft
Kezdete: 2019.10.31   Visszavonásig érvényes!

A dél-angliai Új Erdőt Hódító Vilmos nyilvánította királyi vadászterületté, hogy aztán két fia (Richard herceg, majd Rufus Vilmos király, akinek végzetét baljós rémálom jósolta meg) is itt lelje halálát, máig tisztázatlan körülmények között ? a helyi legendák szerint ez volt a büntetés a vadászterület létrehozása során elkövetett bűnökért.
Az Új Erdő ma nemzeti park, a védett tölgyerdők és lápvidékek, a szarvasok és vadpónik járta hangás rétek mögött azonban újra és újra felsejlik Anglia évezredes történelme. Ezt az eltitkolt vagy napvilágra került bűnökben, ellenségeskedésben és árulásokban bővelkedő történelmet mutatja be Edward Rutherfurd a tőle megszokott, magával ragadó módon. A könyvben a történelmi személyiségek sorsa mindvégig összefonódik az Erdőben élő ezeréves családok történetével és a csodálatos dél-angliai tájjal és élőlényeivel: a kiirtásra ítélt szarvasokkal és a történelem előtti időkből származó, félvad pónilovakkal.

Rutherfurd különleges könyve nem egyszerűen egy történelmi regény a sok közül: az egymáshoz kapcsolódó családtörténeteknek különös hátteret ad a hatalmas, ezeréves erdőség a maga vadállataival, misztikus titkaival és az erdőlakók életét szabályozó hiedelmekkel, hagyományokkal és törvényekkel.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789634474555
  Kiadó
  Alexandra Kiadó
  Kiadás éve
  2019
  Oldalszám
  672
  Kötésmód
  kemény kötés
  Státusz
  ÚJ    
  Tömeg
  908 g/db