Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekEmily Holleman: Kleopátra árnyai - Arszinoé könyve

-25%
Emily Holleman: Kleopátra árnyai - Arszinoé könyve
Fő kategória >Regény >Történelmi
3 690 Ft
Akció: 2 768 Ft2768
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Caesar és a szőnyeg, Antonius és a csata, Octavianus és a kígyó: Kleopátra életében mindezeket megelőzte Arszinoé.

XII. Ptolemaiosznak nem csak egyetlen lánya volt. Ez a regény Kleopátra nővéréről és húgáról szól.
A forrongó Egyiptomból Ptolemaiosz Rómába szökik. Legidősebb lánya, Bereniké azonnal megragadja a hatalmat, és igyekszik használható szövetséget kovácsolni a környező országokkal a terjeszkedő, világuralomra törő városállam ellen. Mellette áll vérszomjas anyja, az eunuchja, a tanácsadója. És két kísérletet tesz a férjhezmenetelre is, hogy katonákat és haditechnikát szerezzen. Kevés sikerrel jár...
Ptolemaiosz legkisebb lánya, Arszinoé az életben maradásért küzd: apja és anyja elfelejtkezett róla, otthagyták Alexandriában, Berenikének pedig érdekében állna azonnal megöletni, hogy ne lehessen belőle trónkövetelő. Egyedül próbál orgyilkosok és kétes hűségű szolgák között lavírozni, miközben éjjelente rémálmokat lát, amelyek nappal valóra válnak.
Alexandria élete elevenedik meg a lapokon, a palotától a külvárosokig, a fáraó világától az utcagyerekekéig. Testőrök, katonák, tanítók és szolgák az egyik oldalon, rabszolgaság, kereskedők, nincstelenek a másikon. És közöttük a kilencéves Arszinoé, akinek csak egy célja van az életben: viszontlátni imádott nővérét, Kleopátrát.


Ezek a figurák nem csak a papíron éltek és lélegeztek: éreztem, hogy ott vannak velem a szobában. A könyv magába szippant, elrepít, életre kel imádtam. Elizabeth Chadwick, A legnagyobb lovag szerzője.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789634054061
  Kiadó
  Európa Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2016
  Oldalszám
  472
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  470 g/db
Webáruház készítés