Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Kövess minket!

Facebook

 

Könyv Részletek



Erdélyi Z. Ágnes: Fakanállal az egri borvidéken - Ételek és történetek

-21%
Erdélyi Z. Ágnes: Fakanállal az egri borvidéken - Ételek és történetek
4 900 Ft
Akció: 3 871 Ft3871
Virtuális számla jóváírás: 49 Ft

Ha Eger, akkor Gárdonyi Géza, törökök és bikavér - általában ez jut eszébe a turistának, aki felkeresi a gyönyörű várost, ahol több napra elegendő történelmi emléket és látnivalót talál. Kit ne töltene el büszkeséggel, az egri várvédők nagy győzelme? Hogy a bikavér már 1851-ben a város borának számított? A mai Eger együtt él a történelemmel, a magyar mellett török ételeket kínál 1552-ről elnevezett éttermében, a fiatal borászok pedig a szőlőművelés régi, legnemesebb hagyományait ötvözik a modern technológiákkal, és alkotnak minőségi borokat. A borok mellett a vidék további igazi különlegességeket és remek recepteket kínál az olvasóknak, akik a gasztronómiát is előnyben részesítik: füstölt pisztrángot a Szalajka-völgyben, szarvasgomba-vadászatot a Bükkben, borzselét és levendulaszörpöt Noszvajon, zsendicét és ordát Cserépfalun, mangalicaflekkent Mónosbélen, borral készült pogácsát Andornaktályán, aszalt szőlős zsemlét Makláron, és természetesen bemutatja azokat a nagyszerű embereket is, akiknek élete és munkája mindebben benne van.

  • Várható szállítási idő
    1-3 munkanap
    Nyelv
    magyar
    ISBN
    9789633410875
    Kiadó
    Central Médiacsoport
    Kiadás éve
    2014
    Oldalszám
    224
    Kötésmód
    kemény kötés
    Tömeg
    500 g/db
Webáruház készítés