Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekFalvai Róbert: Habsburg-feleségek - Magyar királynék és nagyasszonyok 11. kötet

-25%
Falvai Róbert: Habsburg-feleségek - Magyar királynék és nagyasszonyok 11. kötet
1 695 Ft
Akció: 1 271 Ft
Kezdete: 2019.01.27   Visszavonásig érvényes!

"Tizenöt asszony, tizenöt élet. Közös jellemzőjük, hogy mindegyik sorsa erősen összekapcsolódott egy-egy Habsburg német császár és magyar király személyével. Spanyol, lengyel, német nőkről van szó, akik között csak egyetlen egy lehetett a felesége egy magyar királynak - az összes többi uralkodó, aki felbukkan e könyv lapjain, mind Habsburg.
A hölgyek sorsa ritkán volt irigylésre méltó. Hiába születtek és éltek gazdagságban, kényelemben, pompában, sőt luxusban - kinek rossz férj jutott, kinek életét más bajok árnyékolták. Volt, akinek nem lehetett gyermeke, és ilyenkor bizony a luxus és a pompa sem segít.
Volt, akit férje nemcsak megcsalt, de meg is fertőzött. Akadt, aki csak lányokat szült, akadt, aki kemény ellenfelekre lelt a császári udvarban és fél életét tölthette az intrikák kivédésével. Volt királyné, aki pestis és török elől volt kénytelen menekülni, és volt, aki a fél kontinensen keresztül utazott azért, hogy férjhez mehessen.
Jó, ha tudjuk: ezek a ma már jobbára elfeledett, vagy igazán soha meg sem ismert nők - magyar királynék voltak." (a Kiadó)

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9786155129490
  Kiadó
  Duna Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2012
  Oldalszám
  96
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  500 g/db