Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekFarkas Edit - T. Litovkina Anna: A bábeli zűrzavartól a salamoni bölcsességig - Bibliai szólások, szólásmondások és állandósult szókapcsolatok szótára

-25%
 Farkas Edit - T. Litovkina Anna: A bábeli zűrzavartól a salamoni bölcsességig - Bibliai szólások, szólásmondások és állandósult szókapcsolatok szótára
2 990 Ft
Akció: 2 230 Ft
Kezdete: 2019.09.01   Visszavonásig érvényes!

A Biblia az emberiség legnagyobb hatású könyve, szófordulatai mélyen beivódtak a nyelvekbe. Nap mint nap használunk olyanokat, melyekről nem is gondoljuk, hogy a Bibliából eredeztethetők: áldozatot hoz, áment mond valamire, bűnbak, elfecsérli a talentumait, fekete bárány, hegyi beszédet tart, hétpecsétes titok, özönvíz előtti, közel van a húsosfazékhoz, tiltott gyümölcs, vért izzad.
A bábeli zűrzavartól a salamoni bölcsességig című válogatás 680 bibliai eredetű szólást, szólásmondást, szóláshasonlatot és állandósult szókapcsolatot tartalmaz rövid magyarázattal és pontos bibliai forrásokkal.
A kötet a széles olvasóközönség számára készült, hasznát vehetik az iskolások, egyetemisták, valamint a Biblia, a magyar irodalom és a magyar nyelv iránt érdeklődők.
T. Litovkina Anna a Selye János Egyetem (Révkomárom, Szlovákia) docense. Magyarországon és külföldön egyaránt elismert közmondás- és humorkutató. A Tinta Könyvkiadónál jelentek meg a Magyar közmondások nagyszótára és Aki keres, az talál - Bibliai közmondások szótára című könyvei.
Farkas Edit a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának adjunktusa, óraadó a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán. 

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789634091981
  Kiadó
  Tinta Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2019
  Oldalszám
  317
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  370 g/db