Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekFernando Olmeda: Gyenes - Az optimizmus fotográfusa

-25%
Fernando Olmeda: Gyenes - Az optimizmus fotográfusa
3 300 Ft
Akció: 2 475 Ft2475
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

A spanyol kultúra szerelmese, az optimizmus fotográfusa, Spanyolország társadalmi, politikai és kulturális életének fényképésze több mint ötven éven át. Gyenes kameráival, objektívjeivel és képzelő­erejével felvértezve kétségkívül a 20. század második felének egyik legjelentősebb művésze. Francótól I. János Károlyig, Alba hercegnőjétől Sara Montielig, Teresa Berganzától Plácido Domingóig, Sophia Lorentől Cary Grantig hogy csak néhányat említsünk senki nem kerülte el intelligens figyelmét.
Magyar, aki Spanyolországban telepedett le, 20. századi élet és életmű. Juan Gyenes Reményi Madridban hunyt el 1995. május 18-án. Nagyon sokan meglepődtek a halálhírén, hogy egy ilyen életerős és mentálisan friss ember eltávozhatott. A spanyol királyi pár és Barcelona grófnője táviratban fejezték ki részvétüket. Másnap Gyenes a San Isidro temetőben kapott sírhelyet. Családjának kérése az volt, hogy sírján szimbólumként megjelenjen az egyetlen elem, amely minden fényképén látható: az aláírása.
Juan Gyenes e kiváló és teljes életrajza Fernando Olmeda tollából alaposan és részletesen dokumentálja ezt az egyedülálló életet, tele eseményekkel, miközben a fényképészetnek nyújtott érdemei alapján a megérdemelt helyére emeli az egyetemes érvényű művészt.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9788081600456
  Kiadó
  Méry Ratio
  Kiadás éve
  2016
  Oldalszám
  333
  Kötésmód
  kemény kötés
  Tömeg
  730 g/db
Webáruház készítés