Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekGál Dorina: Aranyszív - Történelmi trilógia - Első kötet

-25%
Gál Dorina: Aranyszív - Történelmi trilógia - Első kötet
Fő kategória >Regény >Történelmi
3 400 Ft
Akció: 2 550 Ft2550
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

A történelmi regényfolyam Habsburg Mária és II. Lajos magyar király fiatalságát és házasságát mutatja be, melynek korán végett vetett a katasztrófával végződött mohácsi ütközet 1526-ban. A cselekménysoron végighúzódó, hol kisebb, hol nagyobb szerepet kapó fő motívum egy aranyszív-medál mint szerelmi szimbólum, amelyet Lajos viselt haláláig, majd pedig Máriához került, és amelyről a végrendeletében is megemlékezett.
A célzott korosztály már tanult/hallott a mohácsi csatáról, ám annál kevesebb információja van arról, hogy a fiatalon életét vesztett uralkodó szinte semmiben sem különbözött a mai kamaszoktól. Lajos és Mária házassága őszinte, romantikus szerelmi kapcsolattá vált.
A történelmi regény kettejük életére koncentrálva mutatja be a korszakot, a középkori Magyarország bukását megelőző két évtized, továbbá az azt követő néhány év történetét.
A regény a középkori mindennapok - az öltözködés, a szórakozás, a városszerkezet, az udvari élet - és az ünnepségek (menyegzők, temetések, koronázások) részletes leírását adja, a célzott korosztály ismereteit bővítve, de érdeklődését mindvégig szem előtt tartva.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9786155535147
  Kiadó
  Ventus Libro Kiadó
  Kiadás éve
  2015
  Oldalszám
  504
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  510 g/db
Webáruház készítés