A vásárlók értékelése alapján 2022-ben 8. alkalommal lettünk Magyarország legjobb internetes könyváruháza.

Gazdaváltás

Alcím Állatról emberre terjedő vírusok
Szerző David Quammen
Gazdaváltás

Gazdaváltás

Alcím Állatról emberre terjedő vírusok
Szerző David Quammen
Kötésmód:
puha kötés
Kiadás éve:
2021
ISBN:
9789633557136
Kiadó:
Park Könyvkiadó
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
536
Tömeg
580 g/db

"Egy valós életben játszódó thriller: a Gazdaváltás kimenetele mindannyiunkat érint."
Elizabeth Kolbert, a Hatodik kihalás szerzője


David Quammen egy öt kontinensen átívelő tudományos nyomozásra hív. Terepbiológusok, laboratóriumi technikusok, víruskutatók, járványstatisztikusok nyomába szegődve mutatja be a tudományos világ és a közegészségügyi szervezetek versenyfutását a gazdaváltó, azaz állati gazdaszervezetről emberre terjedő kórokozókkal.
Ez a sokszor színfalak mögötti, szakemberek ezrei által végzett munka korunk egyik legfontosabb frontvonala egy ökológiai katasztrófa felé sodródó világban, ahol a túlnépesedés és a környezetpusztítás miatt egyre gyakrabban számíthatunk gazdaváltásra. Quammen történeteiből kiderül, hogy miért sokkal nehezebb legyőzni a maláriát, mint a fekete himlőt, és miben más az AIDS elleni küzdelem, mint az ebola elleni.
A Gazdaváltás izgalmas, szemléletes és megbízható kalauz a járványok bonyolult és veszélyes világáról érdeklődők számára.

"Miért akkor, ott és úgy bukkannak fel a különös, új betegségek, amikor, ahol és ahogyan teszik, nem pedig máskor, máshol és másképp? Gyakrabban fordul ez elő, mint a múltban? Ha igen, mivel idézzük elő a megbetegedéseket? Meg tudjuk fordítani ezt a jelenséget vagy képesek vagyunk tompítani, még mielőtt lesújt ránk egy újabb pusztító világjárvány? Meg tudjuk tenni ezt anélkül, hogy szörnyű szenvedést okoznánk mindazon más, fertőzött állatoknak, amelyekkel a bolygón osztozunk?"

"Félelmetes és lenyűgöző remekmű, amely krimiként olvastatja magát. David Quammen célja az, hogy megértsük az AIDS-et, az ebolát és más betegségeket, amelyeknek van egy ijesztő, közös vonásuk: mind vadállatokról ugrottak át az emberre. Ezt az egyre gyakoribb jelenséget magyarázva Quammen felhívja a figyelmet a jövőben ránk leselkedő betegségekre, és arra késztet, hogy végiggondoljuk, hol van az ember helye bolygónk ökológiai rendszerében."
Walter Isaacson, a Steve Jobs szerzője

David Quammen négy szépirodalmi és hét rendkívül jó fogadtatású ismeretterjesztő mű szerzője. Az American Academy of Arts and Letters Akadémiai Díjjal jutalmazta a munkásságáért, a National Magazine-díjat pedig háromszor is neki ítélték. A National Geographic magazin külsős szerzője. Feleségével a montanai Bozemanben él.

28%
5 499 Ft
3 959 Ft
Kezdete: 2023.09.28   Visszavonásig érvényes!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 2-4 munkanap

Adatok

Szerző:
David Quammen
Alcím:
Állatról emberre terjedő vírusok
Várható szállítási idő:
2-4 munkanap

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK