A vásárlók értékelése alapján 2023-ban 9. alkalommal lettünk Magyarország legjobb internetes könyváruháza.

Ország Boltja 2023 Minőségi díj Szórakozás és kikapcsolódás kategória I. Helyezett

Ölni kíméletesen

Szerző George V. Higgins
Ölni kíméletesen

Ölni kíméletesen

Szerző George V. Higgins
Kötésmód:
puha kötés
Kiadás éve:
2014
ISBN:
9789632664002
Kiadó:
Cartaphilus Könyvkiadó
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
264
Tömeg
290 g/db

Cinkelt lapokkal a maffia ellen? A nyugdíjra már kár spórolni...
Ha valami gond támad a ház körül, a maffiózók is szakembert hívnak, hogy orvosolja a problémát. Cogan elismert szakember. Mestersége a gyilkolás. Amikor kispályás alakok kifosztják egy alvilági pókerjátszma résztvevőit, a szervezők őt bízzák meg, hogy kutassa fel a tetteseket. Cogan pedig teszi a dolgát: szaglászik és öl. Néha kíméletesen, de többnyire kíméletlenül. Stílusa és tekintete: kőkemény. Erőssége: mások gyengéi. Szakmája alapvetése: nincs más szabály, csak a maffia szabálya.

George V. Higgins az amerikai krimiirodalom egyik legnagyobb mestere. Regényeit a bostoni alvilág különféle kisstílű alakjai népesítik be: piti gengszterek, bérgyilkosok, korrupt ügyvédek, lecsúszott politikusok. Írásaira a gyilkos humorú, csattanókkal teli párbeszéd jellemző, valamint a pergő cselekményből fakadó erős feszültség - ebben Tarantino egyik legfontosabb előfutára. Az Ölni kíméletesen talán a legjobb krimije, nem ok nélkül lett az 1974-es év egyik sikerkönyve.

"Higgins megérdemli, hogy a nevét Chandlerével és Hammettével együtt emlegessük: ők mindannyian a krimi műfajának igazi úttörői." (Scott Turow)

George V. Higgins a XX. századi amerikai krimi egyik legnevesebb klasszikusa volt. Erősen stilizált, a valósághű dialógust előtérbe helyező regényei többnyire a bostoni alvilág balekjainak körében játszódnak. Nem csoda, hogy Higgins remekül értett ezeknek a "szellemileg könnyűsúlyú", piti alakoknak a nyelvén: miután jogi diplomát szerzett, évekig dolgozott újságíróként, majd a szervezett bűnözéssel foglalkozott a massachusettsi államügyészi hivatalban. Köteteinek három egybefonódó vonása - feszültség, humor, erőszak - leginkább Ölni kíméletesen című remekművében mutatkozik meg, melyből Brad Pitt főszereplésével hollywoodi film készült.

28%
2 990 Ft
2 153 Ft
Kezdete: 2024.04.23   Visszavonásig érvényes!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 2-4 munkanap

Adatok

Szerző:
George V. Higgins
Várható szállítási idő:
2-4 munkanap

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK