Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekGeorge V. Higgins: Ölni kíméletesen

-25%
George V. Higgins: Ölni kíméletesen
2 990 Ft
Akció: 2 243 Ft2243
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Cinkelt lapokkal a maffia ellen? A nyugdíjra már kár spórolni...
Ha valami gond támad a ház körül, a maffiózók is szakembert hívnak, hogy orvosolja a problémát. Cogan elismert szakember. Mestersége a gyilkolás. Amikor kispályás alakok kifosztják egy alvilági pókerjátszma résztvevőit, a szervezők őt bízzák meg, hogy kutassa fel a tetteseket. Cogan pedig teszi a dolgát: szaglászik és öl. Néha kíméletesen, de többnyire kíméletlenül. Stílusa és tekintete: kőkemény. Erőssége: mások gyengéi. Szakmája alapvetése: nincs más szabály, csak a maffia szabálya.

George V. Higgins az amerikai krimiirodalom egyik legnagyobb mestere. Regényeit a bostoni alvilág különféle kisstílű alakjai népesítik be: piti gengszterek, bérgyilkosok, korrupt ügyvédek, lecsúszott politikusok. Írásaira a gyilkos humorú, csattanókkal teli párbeszéd jellemző, valamint a pergő cselekményből fakadó erős feszültség - ebben Tarantino egyik legfontosabb előfutára. Az Ölni kíméletesen talán a legjobb krimije, nem ok nélkül lett az 1974-es év egyik sikerkönyve.

"Higgins megérdemli, hogy a nevét Chandlerével és Hammettével együtt emlegessük: ők mindannyian a krimi műfajának igazi úttörői." (Scott Turow)

George V. Higgins a XX. századi amerikai krimi egyik legnevesebb klasszikusa volt. Erősen stilizált, a valósághű dialógust előtérbe helyező regényei többnyire a bostoni alvilág balekjainak körében játszódnak. Nem csoda, hogy Higgins remekül értett ezeknek a "szellemileg könnyűsúlyú", piti alakoknak a nyelvén: miután jogi diplomát szerzett, évekig dolgozott újságíróként, majd a szervezett bűnözéssel foglalkozott a massachusettsi államügyészi hivatalban. Köteteinek három egybefonódó vonása - feszültség, humor, erőszak - leginkább Ölni kíméletesen című remekművében mutatkozik meg, melyből Brad Pitt főszereplésével hollywoodi film készült.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632664002
  Kiadó
  Cartaphilus Könyvkiadó
  Kiadás éve
  2014
  Oldalszám
  264
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  290 g/db
Webáruház készítés