A vásárlók értékelése alapján 2022-ben 8. alkalommal lettünk Magyarország legjobb internetes könyváruháza.

Gyermekek mentálisan sérülékeny családokban - Kézikönyv segítő szakemberek számára

Szerző F. Lassú Zsuzsa - Frankó András - Kaposiné Czinkóczki Annamária - Kormos Piroska
Gyermekek mentálisan sérülékeny családokban - Kézikönyv segítő szakemberek számára

Gyermekek mentálisan sérülékeny családokban - Kézikönyv segítő szakemberek számára

Szerző F. Lassú Zsuzsa - Frankó András - Kaposiné Czinkóczki Annamária - Kormos Piroska
Kötésmód:
puha kötés
Kiadás éve:
2022
ISBN:
9786156322135
Kiadó:
Magyar Máltai Szeretetszolgálat
Oldalszám:
342
Tömeg
460 g/db

A mentális betegségek olyan elterjedtek a népesség körében, hogy egyes becslések szerint minden negyedik embert érintenek élete egy bizonyos periódusában. Az Egészségügyi Világszervezet becslései és az Európai Unió Zöld Könyve A népesség mentális egészségének javításáról. Az Európai Unió mentális egészségügyi stratégiájának céljából című kiadványa szerint "2020-ra várhatóan a depresszió lesz a legnagyobb szerepet játszó betegség a fejlett világban". Az adatok azt mutatják, hogy a komoly mentális betegségben szenvedők 30-60%-ának van gyermeke, más számítások szerint 12-ből egy gyermeknek legalább az egyik szülője mentálisan beteg.
A mentálisan sérülékeny szülők gyermekei ugyanolyan komoly szorongást élnek át, mint a krónikus vagy súlyosan szomatikusan (testileg) beteg szülőké. A helyzet lehet sokkal nehezebb is, mert a társadalom közönyös vagy elutasító, a szülők gyakran nem fogadják el betegségüket, emiatt nem keresnek gyógyulást, és a gyermekek saját magukat okolják, mert szüleik nem érzik jól magukat. Az ilyen családban nevelkedő gyermekek nagyon sokszor nem kapnak semmilyen professzionális támogatást ahhoz, hogy nehézségeik ellenére, azokat legyőzve mégis egészségesen fejlődjenek. Könyvünkben azokat a lehetséges segítőket szólítjuk meg, és látjuk el hasznos ismeretekkel, akik a gyermek életének második (de némely esetben első) legfontosabb színterein, az intézményi szocializáció terepén, bölcsődékben, óvodákban és iskolákban kísérik figyelemmel és támogatják a gyermek fejlődését.
Kötetünk elméleti és gyakorlati ismeretek sokaságát tartalmazza, melyek segíthetik a nevelőket, pedagógusokat, hogy hatékonyan támogassák a mentálisan sérülékeny családokban nevelkedő gyermekeket abban, hogy a nehézségek ellenére is egészséges, boldog, szeretett és szerető gyermekek, fiatalok, majd felnőttek legyenek. 

25%
2 950 Ft
2 213 Ft
Kezdete: 2023.12.04   Visszavonásig érvényes!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 2-4 munkanap
A könyv megvásárlása után járó jóváírás virtuális számláján:: 22 Ft

Adatok

Szerző:
F. Lassú Zsuzsa - Frankó András - Kaposiné Czinkóczki Annamária - Kormos Piroska
Várható szállítási idő:
2-4 munkanap

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK