A vásárlók értékelése alapján 2023-ban 9. alkalommal lettünk Magyarország legjobb internetes könyváruháza.

Ország Boltja 2023 Minőségi díj Szórakozás és kikapcsolódás kategória I. Helyezett

Dina vagyok

Szerző Herbjorg Wassmo
Dina vagyok

Dina vagyok

Szerző Herbjorg Wassmo
Kötésmód:
puha kötés
Kiadás éve:
2014
ISBN:
9789632445038
Kiadó:
Scolar Kiadó
Nyelv:
magyar
Oldalszám:
576
Tömeg
500 g/db

Észak-Norvégia, az 1800-as évek közepe. Dina Gronelv sorsa megpecsételődik, amikor gyermekkorában egy tragikus baleset során saját édesanyja halálát okozza. Fájdalmában és dühében apja egy tanyára száműzi, ahol nem részesül megfelelő nevelésben, ezért évekkel később teljesen elvadulva tér vissza a családi birtokra. Apja barátját, Jacobot azonban megbabonázza a lány ellenállhatatlan erotikus kisugárzása. Az öntörvényű és különc Dina tizenhat évesen férjhez megy a nála jóval idősebb férfihoz, aki azonban rejtélyes körülmények között nem sokkal később meghal. Az újabb tragédia után Dina megnémul, de gyermeke születése visszahozza az életbe, és hamarosan a gazdaság irányítását is kezébe veszi.
A Dinából áradó nyers erő mindenkire hatással van: vágyai és ösztönei irányítják, de igazságot tesz a körülötte élők között. Már érett nőként ismeri meg az orosz utazót, Leo Zsukovszkijt, akibe életében először szerelmes lesz. Vajon megtalálja-e végre a boldogságot?

Herbjorg Wassmo, a világszerte ismert norvég írónő borongós hangulatú prózája a 19. századi Norvégia komor, hideg tájaira és a lélek mélységeibe kalauzolja az olvasót. Letisztult stílusa és a költői szépségű részletek erős atmoszférát teremtve mesélik el hősnőjének nehéz sorsát, ám elbeszélése a túléléshez szükséges humort sem nélkülözi - ahogy a regénybeli vidék sötét égboltján is megjelenik időnként az északi fény.
Szívszorító és izgalmas történet egy gyermek traumájáról, az elnyomott női vágyakról és a kiteljesedés lehetőségeiről egy férfiak uralta világban.

A regényből 2002-ben azonos címmel nagy sikerű film készült Maria Bonnevie és Gérard Depardieu főszereplésével, melyet a hazai mozik is bemutattak.

25%
3 750 Ft
2 813 Ft
Kezdete: 2024.02.25   Visszavonásig érvényes!
Elfogyott, jelenleg nem rendelhető!
Összehasonlítás
Könyvespolcra teszem.
Ajánlom
Nyomtat
Várható szállítási idő: 2-4 munkanap

Adatok

Szerző:
Herbjorg Wassmo
Várható szállítási idő:
2-4 munkanap

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

AZ ÖN ÁLTAL MEGTEKINTETT KÖNYVEK