Új Jelszó

Hírlevél

Könyv Kategóriák

Könyv RészletekHerbjorg Wassmo: Dina vagyok

-25%
Herbjorg Wassmo: Dina vagyok
3 750 Ft
Akció: 2 813 Ft2813
Kezdete: 2018.01.31   Visszavonásig érvényes!

Észak-Norvégia, az 1800-as évek közepe. Dina Gronelv sorsa megpecsételődik, amikor gyermekkorában egy tragikus baleset során saját édesanyja halálát okozza. Fájdalmában és dühében apja egy tanyára száműzi, ahol nem részesül megfelelő nevelésben, ezért évekkel később teljesen elvadulva tér vissza a családi birtokra. Apja barátját, Jacobot azonban megbabonázza a lány ellenállhatatlan erotikus kisugárzása. Az öntörvényű és különc Dina tizenhat évesen férjhez megy a nála jóval idősebb férfihoz, aki azonban rejtélyes körülmények között nem sokkal később meghal. Az újabb tragédia után Dina megnémul, de gyermeke születése visszahozza az életbe, és hamarosan a gazdaság irányítását is kezébe veszi.
A Dinából áradó nyers erő mindenkire hatással van: vágyai és ösztönei irányítják, de igazságot tesz a körülötte élők között. Már érett nőként ismeri meg az orosz utazót, Leo Zsukovszkijt, akibe életében először szerelmes lesz. Vajon megtalálja-e végre a boldogságot?

Herbjorg Wassmo, a világszerte ismert norvég írónő borongós hangulatú prózája a 19. századi Norvégia komor, hideg tájaira és a lélek mélységeibe kalauzolja az olvasót. Letisztult stílusa és a költői szépségű részletek erős atmoszférát teremtve mesélik el hősnőjének nehéz sorsát, ám elbeszélése a túléléshez szükséges humort sem nélkülözi - ahogy a regénybeli vidék sötét égboltján is megjelenik időnként az északi fény.
Szívszorító és izgalmas történet egy gyermek traumájáról, az elnyomott női vágyakról és a kiteljesedés lehetőségeiről egy férfiak uralta világban.

A regényből 2002-ben azonos címmel nagy sikerű film készült Maria Bonnevie és Gérard Depardieu főszereplésével, melyet a hazai mozik is bemutattak.

 • Várható szállítási idő
  1-3 munkanap
  Nyelv
  magyar
  ISBN
  9789632445038
  Kiadó
  Scolar Kiadó
  Kiadás éve
  2014
  Oldalszám
  576
  Kötésmód
  puha kötés
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés