Olaszország csupa dráma, csupa szerelem, csupa lelkesedés - miért is ne fordulnánk szenvedéllyel az olasz konyha felé?
Ebben a könyvben végigkísérhetjük, ahogy Hermina nemcsak a szerelmet találja meg az ő Antoniójánál, hanem azt is megismeri, milyen a tészta, ha al dente. Megtudja, hogyan dézsmálta meg az ifjú Antonio a szombati buli hevében az előkészített vasárnapi ebédet, és átéli, mennyi szeretet és mennyi szitkozódás, félelem, remény és aggodalom kíséri Nápolyban a paradicsomszósz befőzését.
De mindenekelőtt megismeri és megszereti a nápolyiak hagyományos paradicsomszószát, amelyet frissen szedett paradicsomból főznek, hogy egész évben kéznél legyen, amikor szükség van rá. Fokhagymával és bazsalikommal fűszerezve gyors tésztaétel készül belőle, kolbásszal és marhahússal lassan párolva kiadós családi ebéd, de varázsolhatunk belőle zselét is, ami behűtve, közepén mozzarellaszívvel igazi különlegesség. A könyv ötven olyan olaszos fogást mutat be, amely paradicsomszósszal készül. Biztosan minden alkalomra megtaláljuk köztük a megfelelőt.
A receptgyűjtemény igazi szerelmi vallomás, amit a paradicsomszósz ihletett.